Varsó a WTO-hoz benyújtott panasz visszavonását várja el Kijevtől

Varsó a WTO-hoz benyújtott panasz visszavonását várja el Kijevtől

agrarszektor.hu
Varsó az ellene a gabonaügy miatt a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) nyújtott ukrán panasz visszavonását, nem pedig az eljárás felfüggesztését várja el - jelentette ki pénteken Piotr Müller lengyel kormányszóvivő.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A politikus annak kapcsán nyilatkozott az RMF FM lengyel kereskedelmi rádiónak, hogy Tarasz Kacska ukrán gazdasági miniszterhelyettes előző napi sajtónyilatkozata szerint Kijev "szünetelteti" a Lengyelországgal, Magyarországgal és Szlovákiával szemben benyújtott panaszát, mert megkísérel komplex és kompromisszumos megoldást találni az ukrán gabonaexport korlátozására.

Jogtalannak látják a panaszt

Az ukrán miniszterhelyettes nyilatkozata jó, de "a teendő lépések egyikét jelenti" - fogalmazott Müller. Hozzátette:

Kijev lépése nem elegendő ahhoz, hogy a lengyel-ukrán mezőgazdasági kapcsolatok komplex szabályozásáról lehessen tárgyalni - szögezte le a szóvivő. Jelezte: Varsó "következetesen fogja kezelni a gabonát érintő ügyeket", mert ezek negatív módon befolyásolják a lengyel élelmiszerpiacot.

Lengyelország szeptember 16-tól nemzeti hatáskörben valósítja meg az Európai Bizottság által feloldott, az ukrán búzát, kukoricát, repcét és napraforgómagot érintő behozatali tilalmat, egyúttal továbbra is lehetővé teszi a gabonatranzitot a saját területén keresztül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?