Ukrajna EU-csatlakozása teljesen átírná az agrártámogatásokat is

Ukrajna EU-csatlakozása teljesen átírná az agrártámogatásokat is

agrarszektor.hu
Az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó vámmentesség kiterjesztéséről szóló uniós döntés kedvező és egyben Ukrajna uniós integrációjának egyik első lépése – jelentette ki az ország gazdaságiminiszter-helyettese az Ukraine Business News szerint. Hozzátette: ha Ukrajna valóban EU-tag lenne, akkor az teljesen átalakítaná az agrártámogatások rendszerét is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ukrajna gazdaságiminiszter-helyettese, egyben az uniós tárgyalások során az ország kereskedelmi képviselője, Tarasz Kacska szerint az Európai Parlament bizottságának az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó vámmentesség kiterjesztéséről szóló döntése esélyt jelent a kereskedelmi kapcsolatok helyreállítására, és előkészíti a terepet Ukrajna és mezőgazdasági ágazata számára az EU-ba való teljes integrációhoz.

További lépések következnek

Megjegyezte, hogy az európai parlamenti képviselők elsöprő támogatása annak a jele, hogy a dolgok jó irányba kezdenek haladni. Hozzátette:

Ez csak egy szakasza az ukrán mezőgazdaság EU-ba való integrációjáról szóló hosszú távú párbeszédünknek.

A blokk részévé válás egy másik kérdés, és ehhez rendszerszintű változásokra lesz szükség a mezőgazdasági ágazatokban a határ mindkét oldalán. Kacska meg van győződve arról, hogy az uniós jogalkotóknak komoly vitát kell kezdeniük az európai mezőgazdaság jövőjéről és Ukrajna helyéről ebben.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?