Nem csitulnak a kedélyek: még mindig tart a blokád a lengyel-ukrán határon

Nem csitulnak a kedélyek: még mindig tart a blokád a lengyel-ukrán határon

MTI
Lengyelországnak meg kell büntetnie azokat, akik az elmúlt hétvégén több tonna ukrán gabonát öntöttek ki a két ország határának közelében - jelentette ki Olekszandr Kubrakov ukrán miniszterelnök-helyettes.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mindazokat, akik tönkretették az ukrán gabonát, meg kell találni (...) és meg kell büntetni. Két baráti, civilizált európai állam érdeke ez - írta Olekszandr Kubrakov az X közösségi felületen. A hétvégén 160 tonnányi ukrán gabonát öntöttel le szállítóvagonokról és pusztítottak el egy lengyel vasúti megálló területén egy nagyszabású tüntetés során. A lengyel gazdák az ukrán gabona beáramlása és az Európai Unió környezetvédelmi szabályozásai miatt tisztességtelennek tartott verseny okán tartanak tiltakozó akciókat, és elzárták a lengyel-ukrán határátkelőket és autópályákat is.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap úgy fogalmazott az ügyben, hogy Ukrajna számára fontos a Lengyelországgal fenntartott szoros kapcsolat, ugyanakkor készen áll megvédeni a vállalkozásait, amelyek a lengyel tüntetők által létrehozott határzárak miatt kárt szenvedtek. Az ukrán határőrség szóvivője hétfőn jelezte, hogy a határblokád hétfőn is folytatódott.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?