Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.21. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.21. péntek

agrarszektor.hu
Az északkeleti tájak fölött lehet átmenetileg több és vastagabb felhő, majd a késő délelőtti óráktól kezdve sokfelé képződnek gomolyfelhők, melyek egyes körzetekben időszakosan össze is állhatnak, de összességében több órára kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.04.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.04.21.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.04.21.) napon.

2023.04.21. péntek: Az északkeleti tájak fölött lehet átmenetileg több és vastagabb felhő, majd a késő délelőtti óráktól kezdve sokfelé képződnek gomolyfelhők, melyek egyes körzetekben időszakosan össze is állhatnak, de összességében több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Sokfelé megélénkül az északkeleti, keleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.
Késő estére 8 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatásra nem kell számítani.

A következő napon várható időjárás

2023.04.22 szombat: Napos idő várható gomoly- és helyenként fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. Az északkeleti, a Fertő térségében a délkeleti szél időnként megélénkül. A csúcsérték 16 és 21 fok között alakul.

Friss híreink:

Marad az árstop: sok magyar ráfizethet a döntésre, ezt jó, ha mindenki tudja

2023. április 20-án a kormány bejelentette az egyes alapvető élelmiszerekre vonatkozó árstopok meghoszabbitását. A döntés értelmében a hatósági árak egészen június 30-ig velünk maradnak. De mivel is magyarázható az intézkedés hatályának újbóli kitolása? Milyen hatása lesz ennek a magyar élelmiszerárakra és a kiskereskedelemre? Lapunk erről és a napokban bejelentett ukrán mezőgazdasági termékek behozatali tilalmáról kérdezte Raskó György agrárközgazdászt.

Reagáltak a méhészek: jó az importtilalom, de ez még nem segít a magyar mézen

A magyar kormány átmeneti hatállyal betiltotta 25 mezőgazdasági termékkör importját Ukrajnából. A tilalommal érintett termékek közé tartozik mindenféle természetes méz is. És bár Magyarországra arányaiban kevés került belőle, az európai piacokat mostanra már elárasztotta az ukrán méz, lenyomva a felvásárlási árakat. Mivel Magyarország a megtermelt méz közel hatvan százalékát az exportpiacokon szokta értékesíteni, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) és az Agrárszektor által megkérdezett méhészek határozottan üdvözölték a kormány lépését, folytatásként pedig egy közös, összeurópai fellépést sürgettek.

Egészségre károsak lehetnek ezek az élelmiszerek: mégis ott vannak a boltokban

Habár arról nincsenek rendelkezések, hogy konkrétan milyen csomagolóanyagba kerülhetnek az egyes élelmiszerek, azt garantálni kell, hogy nem veszélyezteti az emberi egészséget, illetve nem idézhet elő elfogadhatatlan változást az élelmiszer összetételében, és annak érzékszervi tulajdonságainak rosszabbodását sem okozhatja - tájékoztatta az Agrárszektort a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Hozzátették, a csomagolóanyag és az élelmiszer összetevői ugyanakkor folyamatos vándorlásban vannak egymásba, ezért lesz például a műanyag egy idő után piros, ha sokszor tettünk bele pörköltet, és ebből kifolyólag mérhetünk sokszor nem kívánt csomagolóanyag összetevőket az élelmiszerekben. Kiemelték azt is, mivel az élelmiszer-csomagolóanyagok anyaga igen változatos, ezért egyes esetekben előfordulhat, hogy kiderül egy anyagról, hogy ártalmas az egészségre, azonban addigra akár már több éve az élelmiszerbe és a szervezetünkbe is bekerült.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Meglepő javaslat érkezett: le kell rövidíteni a GYEST-t, és kötelezővé tenni a férfiak számára

Érdekes téma a nemek közötti teljesítménykülönbség az üzleti világ különböző területein és szerepeiben, és hosszú az út a pozitiv diszkriminációtól addig amig a nők jelenléte már nem téma, azaz nem a nőt látjuk benne, hanem azt az embert aki a teljesítménye okán a legmegfelelőbb egy szervezetben - vallja Verő Barbara (angyalbefektető, Future Proof Consulting társalapító), Tarczali Patrícia (Future Proof Consulting társalapító, startup ökoszisztéma tanácsadó), és Kozma Andrea (STRT Holding társalapító és portfolio igazgató, CEU vendégelőadó), akikkel a jellemzően férfiak uralta befektetések világáról, illetve arról is beszélgettünk, hogyan tudják a nők a női családi szerepüket és a nőiességről alkotott képüket ujraértelmezni. Ezzel kapcsolatban elhangzott az is: "le kell rövidíteni a GYEST-t, és kötelezővé tenni a férfiak számára!"

A pásztorkonyha titkai: így készül az erdélyi pásztorok kedvenc tokányétele, a vetrece

Mióta világ a világ, az egyik legősibb, sajnos ma már kihaló félben lévő mesterség, egyben életforma a pásztori foglalkozás. Mi mindent érdemes tudni a régimódi magyar pásztoréletről, hogyan fejlődött ez az állattartó foglalkozás az elmúlt évszázadok során? Milyen népszokások jellemezték nagyszüleink idejében a pásztorokat, milyen furcsa hagyományok szerint szervezték életüket? Hogyan éltek régen az igazi magyar pásztorok, milyen fogásokat főztek a bográcsukban?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31