Beütött a katasztrófa a spanyol földeken: ijesztő, ami az ágazatban zajlik

Beütött a katasztrófa a spanyol földeken: ijesztő, ami az ágazatban zajlik

MTI
Spanyolországban a mezőgazdasági földterületek mintegy 60 százalékát sújtja az aszály, ami már eddig 3,5 millió hektárnyi gabonatermés kiesését okozta - közölte a La Razon című spanyol lap a spanyol gazdálkodók és állattenyésztők szövetségének (COAG) a jelentését idézve.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Andalúzia, Extremadura, Kasztília-La Mancha és Murcia tartományokban, valamint Aragónia, Katalónia, Kasztília és León egyes vidékein szinte teljesen odaveszett a búza- és árpatermés. Ezeken a már hosszabb ideje csapadékhiányos területeken komoly terméskiesés várható az őszibarack, a nektarin, a sárgabarack és cseresznye esetében is.

A COAG szóvivője szerint a csapadékhiány a Guadalquivir-tározó vízszintjének csökkenéséhez vezetett, ezért a szokásos vízmennyiségnek csak mintegy 12%-át tudják öntözésre használni. Április 18-án a spanyol víztározók telítettsége 50%-os volt - olvasható a spanyol ökológiai átmenet és demográfiai kihívások minisztériumának hivatalos honlapján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02