Kész, vége, ennyi volt: már nem lehet így tűzifát vásárolni Magyarországon

Kész, vége, ennyi volt: már nem lehet így tűzifát vásárolni Magyarországon

agrarszektor.hu
A legelőrelátóbbak már most április 15-ig megvették a téli tüzelőt, addig volt ugyanis hatósági áras a tűzifa. Ezt tavaly szeptemberben jelentette be Nagy István agrárminiszter. A tűzifáért az állami erdőgazdaságoknál kellett jelentkezni, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbmétert lehetett igényelni.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2022 szeptemberében jelentette be Nagy István, hogy 2023 április 15-ig hatósági áras a tűzifa. Egy magán erdészetben 36-38 ezerért adták köbméterét, a hatósági ár 30 ezer forint volt. Szeverényi Tamás okleveles erdőmérnök, erdészeti szakértő az ATV Híradóban elmondta, szerinte mindez nagy terhet rótt az állami erdőgazdaságokra, az állami szférában dolgozó kollégáknak pedig főtt a feje, hogy ezt tudják teljesíteni. Hozzátette: a hirtelen megnőtt keresletet nehéz volt kielégíteni, főleg a szűkös fakitermelő kapacitások miatt. Egy másik erdész ennek ellenére úgy gondolja, hogy idén télen újra bevezetik a hatósági árat. Balogh József energetikai szakértő szerint már az elején sem volt jó ötlet a hatósági ár, hiszen kevés az erdő, ráadásul ez a fajta segítség csak egy szűkebb rétegnek kedvezett.

Most pedig kiderült, hogy valójában ez egy teljes abszurdum, itt van a nyár, tele vannak a gáztárolók, és egyszerűen a kormány azt szeretné, hogy akinek nem muszáj, az ne fűtsön fával, és kész

- fogalmazott.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?