Ezt sok magyarnak jelenteni kell itthon: nem mindenki tud róla
Új funkcióval bővült a fásításban tervezett fakitermelés bejelentő rendszere itthon.
Új funkcióval bővült a fásításban tervezett fakitermelés bejelentő rendszere itthon.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felelős a faanyag-kereskedelmi lánc felügyeletéért hazánkban.
Több mint ötvenezer hektár új erdő telepítésére pályáztak a magyar gazdák Nagy István bejelentése szerint.
Az iparági várakozások szerint idén nőhet a fakitermelő képzésekre jelentkezők száma.
Ha engedély nélkül vágat valaki, és lebukik, akkor ezek mellé a tételek mellé - amit utólag behajthatnak rajta - számíthat környezetvédelmi bírságra is.
Az Agrárminisztérium azt ígérte, hogy ha ismét lesz ilyen program, akkor arról tájékoztatni fogják a lakosságot.
A fakészlet esetében több mint 225 millió köbméter élő faanyag található az állami erdőkben, amiből kicsit több mint 4 millió köbmétert termelnek ki évente.
Végezhet-e jogszerűen fakitermelést a támogatást igénylő erdőgazdálkodó március 1. és augusztus 31. között?
A legelőrelátóbbak már most április 15-ig megvették a téli tüzelőt, addig volt ugyanis hatósági áras a tűzifa.
Ezzel nincs mindenki tisztában, de a magyarországi erdőkben csak engedéllyel lehet tűzifát gyűjteni.
A Magyarországon egyre növekvő tűzifakereslet miatt fokozott ellenőrzésekbe kezdett a Nébih és a Zala Megyei Kormányhivatal közlekedési hatósága.
A kormányrendelet nem utasításokat, hanem lehetőségeket tartalmaz, amely lehetőségek alkalmazását továbbra is független hatóság ellenőrzi.
Együttműködési megállapodást kötött a Swiss Krono Kft. és az Agrárminisztérium.
32 csapat mérkőzik meg az Országos Fakitermelő Versenyen.
A legjobb szakemberek mérhetik össze tudásukat.
Új rekordok is születtek a 18. Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjében.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.