Megvannak Magyarország legmenőbb láncfűrészesei

agrarszektor.hu
Szeptember 7-én az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál keretében rendezték meg az idei Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjét. A Pákozd-Sukorói Arborétum területén tartott megmérettetésen összesen negyven csapat mérte össze tudását. A dobogó legfelső fokára a tavalyi ezüstérmes, a Mecsekerdő Zrt.-Ritrovi Kft. csapata állhatott fel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A hétvégi döntőn az idei legnagyobb megmérettetés várt a fakitermelőkre, tűzoltókra és erdész tanulókra. A 40 csapat két fordulóban mérhette össze tudását, az erdőben végzett leggyakoribb munkaműveleteket utánzó döntés, kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, hasítás, sarangolás fő számokban, illetve a motoros láncfűrész vezetőlemez-szerelésben versenyeztek. A versenyzők saját gépeiket használhatták, többek között az MS 661 extrém erős motorfűrészt és az MS 500i modellt. A szerelés versenyszámban pedig próbára tehették a Stihl MS 462 motorfűrészt is, amelyet a kötelező munkavédelmi felszerelésekkel együtt a Stihl biztosított számukra.

Az idei legérdekesebb versenyszám a szerelés volt, amelynek során új rekord született. A délelőtti 17 másodperces napi rekordot, délutánra két csapat, az Északerdő-Encsitűz és az Északerdőtűz gárdája is 13 másodperc alá vitte, ugyanis ennyi idő elegendő volt nekik arra, hogy biztonságos precíz körülmények között fordítsák meg a vezetőlemezt.

"A csapatok minden évben egyre felkészültebbek és profibbak, de ami még ennél is fontosabb, hogy egyre biztonságosabban hajtják végre a munkaműveleteket. Az idei döntő is balesetmentesen zajlott, így jó úton haladunk afelé, hogy az erdészeti munkaműveletek egyre biztonságosabbá váljanak" - mondta Bakon Gábor, a Stihl magyarországi képviseletének ügyvezetője.

Az első nyolc csapat idén is megszerezte az indulási jogot a 2020-as Bajnokok Bajnoka fakitermelő kupára, amelyen így az alábbi csapatok vehetnek részt:

1. Ritrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt.
2 . Északerdő 100+
3. Gemenc Zrt.
4. Dalerd Zrt.-Nagy István csapat
5. Silvanus 2001 Kft. - Molnár Ervin e.v.
6. Süttői Hántoló Szarvasok
7. Agrogold Császár - Karsai Team
8. Bakonyi Bogvágó Banda - Bakonyerdő Zrt. I. csapat

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?