Megvannak Magyarország legmenőbb láncfűrészesei

agrarszektor.hu
Szeptember 7-én az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál keretében rendezték meg az idei Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjét. A Pákozd-Sukorói Arborétum területén tartott megmérettetésen összesen negyven csapat mérte össze tudását. A dobogó legfelső fokára a tavalyi ezüstérmes, a Mecsekerdő Zrt.-Ritrovi Kft. csapata állhatott fel.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A hétvégi döntőn az idei legnagyobb megmérettetés várt a fakitermelőkre, tűzoltókra és erdész tanulókra. A 40 csapat két fordulóban mérhette össze tudását, az erdőben végzett leggyakoribb munkaműveleteket utánzó döntés, kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, hasítás, sarangolás fő számokban, illetve a motoros láncfűrész vezetőlemez-szerelésben versenyeztek. A versenyzők saját gépeiket használhatták, többek között az MS 661 extrém erős motorfűrészt és az MS 500i modellt. A szerelés versenyszámban pedig próbára tehették a Stihl MS 462 motorfűrészt is, amelyet a kötelező munkavédelmi felszerelésekkel együtt a Stihl biztosított számukra.

Az idei legérdekesebb versenyszám a szerelés volt, amelynek során új rekord született. A délelőtti 17 másodperces napi rekordot, délutánra két csapat, az Északerdő-Encsitűz és az Északerdőtűz gárdája is 13 másodperc alá vitte, ugyanis ennyi idő elegendő volt nekik arra, hogy biztonságos precíz körülmények között fordítsák meg a vezetőlemezt.

"A csapatok minden évben egyre felkészültebbek és profibbak, de ami még ennél is fontosabb, hogy egyre biztonságosabban hajtják végre a munkaműveleteket. Az idei döntő is balesetmentesen zajlott, így jó úton haladunk afelé, hogy az erdészeti munkaműveletek egyre biztonságosabbá váljanak" - mondta Bakon Gábor, a Stihl magyarországi képviseletének ügyvezetője.

Az első nyolc csapat idén is megszerezte az indulási jogot a 2020-as Bajnokok Bajnoka fakitermelő kupára, amelyen így az alábbi csapatok vehetnek részt:

1. Ritrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt.
2 . Északerdő 100+
3. Gemenc Zrt.
4. Dalerd Zrt.-Nagy István csapat
5. Silvanus 2001 Kft. - Molnár Ervin e.v.
6. Süttői Hántoló Szarvasok
7. Agrogold Császár - Karsai Team
8. Bakonyi Bogvágó Banda - Bakonyerdő Zrt. I. csapat

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?