Brutális vihar pusztít az országban: ki tudja mikor lesz vége

MTI
Főként fakidőlések és a sok esővíz miatt riasztották a tűzoltókat a szerdai vihar idején - közölte Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője. Később azt mondta, szerdán kora estig országszerte csaknem 180 riasztásuk volt a tűzoltóknak a vihar következtében. Csütörtökön is lehet számítani zivatarok kialakulására, leginkább délkeleten és a Tiszántúlon lesz esély rá, a zivatarokat pedig viharos szél és lokálisan nagy mennyiségű csapadék kísérheti.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A helyettes szóvivő elmondta, a szerdai vihar többnyire a fővárosban és Pest megyében, valamint kisebb számban Bács-Kiskun és Csongrád megyében okozott gondot. A tűzoltóknak csak Budapesten 45 riasztásuk volt a viharral összefüggésben, ezek többsége a X., a XIV., a XV., a XVII. és a XIX. kerületből érkezett. Jellemzően kidőlt fákat távolítottak el, valamint ott segédkeztek, ahol a felgyülemlett esővíz valamilyen épületet vagy értéket veszélyeztetett. A tűzoltók jelenleg is számos helyen dolgoznak a károk felszámolásán - tette hozzá.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint jelenleg is az ország számos területén vannak érvényben figyelmeztetések a zivatar, felhőszakadás, a sok eső, illetve a szél miatt. A zivatarok miatt Budapesten, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. A fővárosban, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a felhőszakadás veszélye miatt is érvényben van figyelmeztetés.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megyében, valamint a fővárosban a 24 óra alatt várható sok csapadék miatt is figyelmeztetnek. Emellett Győr-Moson-Sopron és Vas megyében az erős szél veszélye miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?