Hatalmas eső jöhet hétfőn: térképen mutatjuk, hova csaphat le a vihar

Hatalmas eső jöhet hétfőn: térképen mutatjuk, hova csaphat le a vihar

agrarszektor.hu
Több megyére is figyelemztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfőre felhőszakadás és zivatar veszélye miatt. Mint írják, zivatarok esetén elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat! Ahol felhőszakadásra figyelmeztetnek, ott pedig fel kell készünli arra, hogy intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ hétfőre zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Baranya, Tolna, Vas, Zala, Somogy, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Fejér és Veszprém megyére - írja a met.hu. A veszélyjelzés szerint hétfőn ezekben a megyékben zivatar alakulhat ki, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Felhőszakadás veszélye miatt is adott ki elsőfokú figyelmeztetést az OMSZ hétfőre, az alábbi megyék érintettek: Baranya megye, Tolna megye, Bács-Kiskun megye és Csongrád-Csanád megye. Mint írják, ezeken a területeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03