Hatalmas eső jöhet hétfőn: térképen mutatjuk, hova csaphat le a vihar

Hatalmas eső jöhet hétfőn: térképen mutatjuk, hova csaphat le a vihar

agrarszektor.hu
Több megyére is figyelemztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfőre felhőszakadás és zivatar veszélye miatt. Mint írják, zivatarok esetén elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat! Ahol felhőszakadásra figyelmeztetnek, ott pedig fel kell készünli arra, hogy intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ hétfőre zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Baranya, Tolna, Vas, Zala, Somogy, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Fejér és Veszprém megyére - írja a met.hu. A veszélyjelzés szerint hétfőn ezekben a megyékben zivatar alakulhat ki, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Felhőszakadás veszélye miatt is adott ki elsőfokú figyelmeztetést az OMSZ hétfőre, az alábbi megyék érintettek: Baranya megye, Tolna megye, Bács-Kiskun megye és Csongrád-Csanád megye. Mint írják, ezeken a területeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?