Hatalmas eső jöhet hétfőn: térképen mutatjuk, hova csaphat le a vihar

Hatalmas eső jöhet hétfőn: térképen mutatjuk, hova csaphat le a vihar

agrarszektor.hu
Több megyére is figyelemztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfőre felhőszakadás és zivatar veszélye miatt. Mint írják, zivatarok esetén elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat! Ahol felhőszakadásra figyelmeztetnek, ott pedig fel kell készünli arra, hogy intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ hétfőre zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Baranya, Tolna, Vas, Zala, Somogy, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Fejér és Veszprém megyére - írja a met.hu. A veszélyjelzés szerint hétfőn ezekben a megyékben zivatar alakulhat ki, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Felhőszakadás veszélye miatt is adott ki elsőfokú figyelmeztetést az OMSZ hétfőre, az alábbi megyék érintettek: Baranya megye, Tolna megye, Bács-Kiskun megye és Csongrád-Csanád megye. Mint írják, ezeken a területeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?