2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella
Nagy változást jelentett be a Nébih: ezt jobb, ha minden gazda tudja

Nagy változást jelentett be a Nébih: ezt jobb, ha minden gazda tudja

agrarszektor.hu
„Visszavonás” és „Listázás” funkciókkal bővítette a Nébih az elektronikus gazdálkodási naplót (e-GN). A hivatal célja, hogy a folyamatos fejlesztés révén minél inkább felhasználóbarát rendszer álljon az ügyfelek rendelkezésére. A most élesített fejlesztések e törekvés legújabb elemei.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A gazdálkodási napló kezelője a „Visszavonás” funkcióval a pontatlanul vagy tévesen felvitt adatsorokat tudja törölni - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Használatához, az e-GN-be történő belépés és a gazdálkodási év kiválasztása után, a Módosítás ikonra kell kattintani, ekkor jelenik meg a „Kuka” ikon a sor végén. A funkció kiválasztását követően indoklást kell megadni (pl.: téves rögzítés), majd a kiválasztott adatsorok törlődnek a rendszerből. Kiemelten fontos, hogy véglegesített állapotú Termőhely adatsor törlése esetén a hozzá kapcsolt hasznosítások és műveletek is törlődnek, így ezeket újra rögzíteni kell az e-GN-ben. Lényeges, hogy ilyen esetben kilépés előtt a Rögzített adatok beküldése gombra kattintsanak, mert az új adatok ezzel a lépéssel kerülnek be a rendszerbe.

A másik frissen elkészült funkció a „Listázás”, mely az alábbi mezőknél található meg: Növénykultúra adatok/Hasznosítási kód, Agrotechnikai művelet adatok/Művelet típus, valamint a Növényvédelmi megfigyelés/Károsító vagy a növényvédelmi védekezés/kezelés oka. A mezők jobb oldalán látható négyzet ikonra kattintva a rendszer listázza az összes olyan elemet, ami az adott helyen kiválasztható. A funkció segítségével a gazdálkodó könnyen és gyorsan ellenőrizheti, hogy a felvinni kívánt adat megtalálható-e a listában. Amennyiben hiányosságot tapasztalnak, kérjük, jelezzék az egn@nebih.gov.hu e-mail címen. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?