Váratlan fordulat: döbbenetes számok láttak napvilágot Kína gabonatermeléséről

Váratlan fordulat: döbbenetes számok láttak napvilágot Kína gabonatermeléséről

MTI
Kína idei gabonatermelése várhatóan 694 millió tonna lesz - áll a kínai mezőgazdasági minisztérium friss előrejelzésében.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A minisztérium azzal számol, hogy miközben a rizs- és a búzatermelés marad a tavalyi szinten, addig többet takarítanak be kukoricából és szójababból. Kínában tavaly 686,53 millió tonna gabonát takarítottak be, így ha a minisztérium várakozása szerint alakul az idei termés, akkor a tavalyit 1 százalékkal múlhatja felül. A minisztérium egy másik előrejelzése szerint az idén 5,1 százalékkal nőhet az olajos magvak termelése, többek között a repce és a földimogyoró terméshozamának jelentős növekedése miatt.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?