2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.30. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.30. kedd

agrarszektor.hu
Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.05.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.05.30.) napon.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.05.30.) napon.

2023.05.30. kedd: Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható. Elszórtan valószínű zápor, zivatar - nagyobb számban a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza közén. Az északi, északkeleti szél élénk, elsősorban záporok, zivatarok környezetében átmenetileg erős lehet.

A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között várható. Késő estére döntően 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon peremén helyezkedik el térségünk, ezért fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.05.31 szerda: A Dunántúlon lesznek olyan tájak, ahol felhősen indul a nap, helyenként zápor is előfordulhat, majd délelőtt ott is naposra fordul az idő a képződő gomolyfelhők mellett. Délután hazánk délkeleti felén várható elszórtan zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, zivatar környezetében meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Friss híreink:

Tarolnak a devizahitelek, nő az állomány a magyar agráriumban

Az elmúlt félévben egyértelműen érzékelhető egy bizonyos szintű óvatosság a bankok részéről, sokkal megfontoltabban finanszíroznak - mondta az Agrárszektornak dr. Herczegh András, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) ügyvezető igazgatója. Hozzátette, ugyanakkor észrevehető, hogy mind a hitelállomány, mind pedig a betétállomány növekedett a magyar agráriumban az utóbbi időszakban, főleg az egyéni gazdaságok esetében, de a gazdasági társaságoknál is megfigyelhető mindez. A szakemberrel többek között arról is beszéltünk, a mostani kamatok mellett hogyan tudnak hitelhez jutni a gazdák, illetve mennyire mernek egyáltalán belevágni a hitelfelvételbe a bizonytalan gazdasági környezetben.

Fillérekért veszik itt a szamócát a magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón

A napokban indult be teljes gőzzel a szamóca szezonja Magyarországon, azonban nem kell mindenáron a piacra, illetve a boltokba mennie az embernek ahhoz, hogy hozzájusson a gyümölcshöz. Magyarországon ugyanis számos "Szedd magad" szamócás található, ahol a bolti ár alatt, azaz nagyjából kilogrammonként 800-1800 forintos áron kínálják a garantáltan friss magyar szamócát.

Itt a profik filléres trükkje: így lesz bőségesen termő kerted kevés gondozással

Legyen szó akár időhiányról, akár arról, hogy egy a lakhelytől távolabbi nyaraló telkének gondozására kevesebb energia jut, nem lehetetlen olyan kertet kialakítani, mely minimális gondozással is beéri. Gondoljunk csak egy erdőre, szép is, működik is, pedig nem gondozza senki.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Egy tollvonással intézték el őket: fájdalmas milliókat bukott több százezer magyar ingatlantulaj

Több befektető is megszabadult korábban megvásárolt ingatlanjától Magyarországon, és az is látszik, hogy manapság egy 10 éves állampapírral magasabb hozamot lehet elérni. A Pénzcentrum cikksorozatban elemzi mélyrehatóan az MNB Lakáspiaci jelentését, és mint kiderült, van több olyan környék is Budapesten, ahonnan szinte teljesen kiszorultak a magyar ingatlanvásárlók, jobbára külföldiek engedhetik meg maguknak a lakásokat. Az adatokból az is látszik, hogy komoly csapás érte az energetikailag nem korszerű lakásban élőket a rezsiemeléssel: egy tollvonással súlyos milliókat bukott, akinek például csak gázfűtés van a házában, lakásában. Alább hoztunk 12 tanulságos ábrát a jagybank óriási adathalmazából!

Aggasztó a helyzet a magyar vidékeken: veszélyben a természet, hamar cselekedni kell

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ), hazánk egyik legnagyobb környezet- és természetvédő szervezete, több mint 100 hazai szervezetet fog össze. Küldetésük a természet megóvása és a fenntartható jövő előmozdítása. Tagjaik országszerte tevékenykednek, hogy védelmezzék természeti kincseinket és csökkentsék a környezeti terheléseket. Az MTVSZ nemzetközi szinten is aktív, együttműködik más környezetvédő szervezetekkel. Elkötelezett radikális szervezetként közösségi akciókkal, szakmai rendezvényekkel és lobbitevékenységgel hívják fel a figyelmet a környezeti problémákra. Fókuszukban az éghajlatváltozás, a fenntarthatóság, a természetbarát mezőgazdaság és a környezeti oktatás áll. Ismerjük meg közelebbről az MTVSZ által végzett munkát Ladányi-Benedikt Ildikó kommunikációs vezető válaszaiból!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. szeptember 24. 15:32