Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.16. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.16. péntek

agrarszektor.hu
A vastag felhőzet és a csapadékzóna kelet felé fokozatosan elvonul, kisüt a nap, de a keleti határszélen, Szabolcsban tartósan borult marad az ég, és csak estére állhat el az eső - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.06.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.06.16.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.06.16.) napon.

2023.06.16. péntek: A vastag felhőzet és a csapadékzóna kelet felé fokozatosan elvonul, kisüt a nap, de a keleti határszélen, Szabolcsban tartósan borult marad az ég, és csak estére állhat el az eső. Emellett délutántól a középső tájakon és az Alpokalján záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Több helyen megélénkül az északi, északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 27 fok között, a legtovább felhős északkeleti határnál 20 fok alatt alakul.
Késő estére 16, 21 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.06.17 szombat: A Dunántúlon a napos időt kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja, kelet felé haladva viszont egyre összefüggőbb, vastagabb felhőzetre számíthatunk. A Tiszántúl keleti részein akár tartósan eshet az eső, másutt helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A minimum-hőmérséklet 10 és 17, a maximum-hőmérséklet általában 22 és 27 fok között alakul, de a tartósabban csapadékos tájakon kissé hűvösebb is lehet.

Friss híreink:

Most lehull a lepel: kiderül az igazság a magyar lisztről

A magyar boltokban a pékáruk is drasztikusan drágultak tavaly óta, sokszor nézhettünk farkasszemet 1000 forint feletti kenyérárakkal is. Ráadásul a hazai malomipart az elavultság, pontosabban az idejétmúlt gépparkok, épületek és szállító kapacitás jellemzi, az üzemeltetési költségek pedig magasak. Az új technológiákat kiszolgáló céllisztek hiánya azonban gátolja a termelést és az új termékek piacra jutását. Mindezentúl elmondható, hogy megkerülhetetlenné vált az, hogy ebben az ágazatban is komolyabb fejlesztések induljanak a versenyképesség érdekében.

Elképesztő, ami a sertéshússal történik itthon: meglepő hírek jöttek

Igazi hullámvasútra „ült fel” a sertéságazat az elmúlt időben. Kétségtelenül szinte kivétel nélkül minden termelőnek, gazdálkodónak komoly gondokkal kellett szembenéznie, ám ez hatványozottan igaz azokra, akik sertéssel foglalkoznak. Ráadásul az árstop is plusz porszem lett a gépezetben, hiszen a sertéshús-importunk 13%-kal nőtt 2022-ben, az ársapka alá tartozó sertéscomb import viszont közel 46%-kal növekedett - mindez jól jelzi, milyen hatást tud gyakorolni egy piacidegen intézkedés. Hogy hogyan alakultak az árak és milyen kilátások vannak az ágazatban, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Júliustól drágulnak az élelmiszerek az új csomagolóanyag-szabályozás miatt

Akár 4 százalékkal is drágulhat az élelmiszer az új, kiterjesztett gyártói felelősség miatt, a csomagolóanyagok után fizetendő új iparági teher bevezetése után. A korábbi termékdíjak mellé új, ráadásul sokkal nagyobb mértékű költségelemként július elsejétől érkező tétel hozzávetőleg 120 milliárd forintos kiadást jelent az élelmiszeriparnak, amely az ágazat 2021-es eredményének csaknem 60 százalékát jelenti. A költségnövekedést ezért minden szereplő megpróbálja majd áthárítani, amely érezhető drágulást jelent majd a fogyasztói árakban is. Az aggódó iparág most a jogszabály bevezetésének halasztását próbálja elérni, de nagy reményeket nem fűznek ehhez, mert a korábbi egyeztetések során megfogalmazott szempontjaikat sem tükrözi a két hét múlva életbe lépő szabályozás.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Tömegeket keresnek nyári idénymunkára: havi 450 ezres fizetés, 8 általános elég, tapasztalat sem kell

Vízimentő, úszómester és vízicsúszdakezelő - csak néhány pozíció, melyekre az igény a nyári fürdőszezon közeledtével hatalmasat ugrik. Legyen szó nyíltvízi vagy fedett strandokról, kisvárosi fürdőkről vagy hatalmas fürdőkomplexumokról, ezekre a helyekre muszáj embert találni annak érdekében, hogy zavartalan és biztonságos legyen a fürdeni vágyók élménye. Azonban a munkaerőhiány, az infláció és a jelentkezők egyre gyengülő állóképessége komoly kihívások elé állítják ezt a munkapiaci szegmenst is. Utánajártunk, hogy milyen feltételekkel és képzéssel helyezkedhet el valaki ezen a területen? És milyen fizetésre számíthat az, aki diákként vagy teljes állásban vállalna munkát?

600 forintos gombócárral robbant be a fagyiszezon: mutatjuk, hogyan készítsd el fillérekből házilag!

Habár már megszoktuk, hogy a válság előtti időkhöz képest minden dupla áron megy, még most is magasra szalad a szemöldökünk, amikor kimozdulunk és vásárolni szeretnénk valami laktató gyorsételt, egy pohár hideg üdítőt, vagy néhány gombóc fagylaltot – pláne, ha az egész család együtt van és mindenki fogyasztani szeretne. Járjunk utána, mennyibe kerül most egy gombóc fagyi, milyen összegeket hagynak a fagyizóban a magyar családok 2023-ban, ellenben mennyibe kerül elkészíteni egy jó nagy adag fagylaltot házilag – nem titok, hogy a töredékéből kihozhatod!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?