Jön a felhőszakadás, jégeső is lehet a hétvégén

Jön a felhőszakadás, jégeső is lehet a hétvégén

agrarszektor.hu
A mai nap folyamán előbb a Nyugat-Dunántúlon, majd az idő előrehaladtával keletebbre is - főként a középső és déli megyékben - előfordulhatnak elszórtan zivatarok. Az erősebb gócokhoz intenzív csapadék, néhány helyen felhőszakadás, kisebb méretű jég és átmeneti viharos széllökés társulhat. Szombatra az ország 11, nyugati és közép-magyarországi megyéjére citromsárga riasztás van érvényben a várható felhőszakadások miatt, vasárnapra az ország keleti felében hét megyére érvényes hasonló figyelmeztetés.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A fátyolfelhőzet és az erőteljesebbé váló gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Szórványosan - előbb a Dunántúlon, később keletebbre is - várható zápor, zivatar. Legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben lehet csapadék. Zivatarok környezetében lehetnek csak erős vagy viharos széllökések.

Riasztás szombatra

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 24 és 32 fok között várható, nyugaton lesz a leghűvösebb, ahol délutántól már elkezd hűlni a levegő. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap keleten lesz heves eső

Vasárnapra már a keleti országrészben komolyabb zivatarok is várhatók, az ország hét megyéjére, az Alföld és Észak-Magyarország keletebbi tájaira citromsárga riasztást adott ki az OMSZ a várható heves zivatarok miatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?