Jön a felhőszakadás, jégeső is lehet a hétvégén

Jön a felhőszakadás, jégeső is lehet a hétvégén

agrarszektor.hu
A mai nap folyamán előbb a Nyugat-Dunántúlon, majd az idő előrehaladtával keletebbre is - főként a középső és déli megyékben - előfordulhatnak elszórtan zivatarok. Az erősebb gócokhoz intenzív csapadék, néhány helyen felhőszakadás, kisebb méretű jég és átmeneti viharos széllökés társulhat. Szombatra az ország 11, nyugati és közép-magyarországi megyéjére citromsárga riasztás van érvényben a várható felhőszakadások miatt, vasárnapra az ország keleti felében hét megyére érvényes hasonló figyelmeztetés.

A fátyolfelhőzet és az erőteljesebbé váló gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Szórványosan - előbb a Dunántúlon, később keletebbre is - várható zápor, zivatar. Legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben lehet csapadék. Zivatarok környezetében lehetnek csak erős vagy viharos széllökések.

Riasztás szombatra

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 24 és 32 fok között várható, nyugaton lesz a leghűvösebb, ahol délutántól már elkezd hűlni a levegő. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap keleten lesz heves eső

Vasárnapra már a keleti országrészben komolyabb zivatarok is várhatók, az ország hét megyéjére, az Alföld és Észak-Magyarország keletebbi tájaira citromsárga riasztást adott ki az OMSZ a várható heves zivatarok miatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. november 28. 14:56