Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.04. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.04. kedd

agrarszektor.hu
A nap első felében még erősen felhős vagy borult idő valószínű, ezt követően szakadozik, vékonyodik és csökken a felhőzet - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.07.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.07.04.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.07.04.) napon.

2023.07.04. kedd: A nap első felében még erősen felhős vagy borult idő valószínű, ezt követően szakadozik, vékonyodik és csökken a felhőzet. Reggel, délelőtt még több helyen, főként az ország északnyugati felén valószínű eső, zápor, illetve zivatar. Délután már inkább csak elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, nagyobb számban a déli, délkeleti megyékben. Szélerősödés csak zivatar körül lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25 és 32 fok között várható, a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb. Késő estére 18 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hagyományos értelemben vett fronthatás nem terheli a szervezetünket, de közvetett módon negatívan befolyásolja szervezetünk működését a kifejezetten magas indexekkel rendelkező UV-B sugárzás. Ilyenkor ugyanis rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, illetve leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő.
Fontos odafigyelni a sugárzás elleni védekezésre lehetőleg világos, természetes anyagú ruházat, széles karimájú kalap, napszemüveg viselésével, de a megfelelő faktorszámú naptej használata is szükséges lehet.

A következő napon várható időjárás

2023.07.05 szerda: A többórás napsütés mellett fátyolfelhőkre, valamint magasra törő gomolyfelhőkre számíthatunk - utóbbiakból zápor, zivatar akár több helyen és több alkalommal is kialakulhat. Zivatarokat kivéve mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 31 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ezekkel az élelmiszerekkel tarol Magyarország: kapkodnak értük külföldön

Habár jelenleg a magyar élelmiszerek 95 százalékát Európába exportáljuk, a hazai termékeknek komoly piaca lehetne Ázsiában, a Közel-Keleten, illetve Afrika egyes régióiban is - tudta meg az Agrárszektor Giczi Gergelytől, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető-helyettesétől. Kiemelte, 60 százalékban még mindig feldolgozatlan termékeket exportálunk, leginkább gabonát, állati takarmányt, húsféléket és növényi olajat. Importban az állati takarmány, húsfélék, tejtermékek, cukrászati termékek vannak túlsúlyban, a behozatal nagy része Németországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Hollandiából, Ausztriából és Romániából érkezik hazánkba.

Indul az aratás: akár 6 millió tonna búza is lehet idén

Kifejezetten jónak ígérkezik az idei kalászos termés Magyarországon, és a termelők bizakodnak amiatt is, hogy a búza ára a nemzetközi piacokon elindult felfelé, jóllehet ennek még egy-két hónapja sem volt semmi jele. Rontja az összképet, hogy az árpa ára továbbra is alacsony, és mindkét termésből várhatóan kínálati piac alakul ki a magas átmenő készletek és a jó termésvárakozások miatt. Ezzel együtt is elérheti a 6 millió tonnát a hazai búzatermés, ami nagyon jónak számít.

Ezek a trükkök tényleg működnek: így védd meg a növényeket a nyári hőségtől

A klímaváltozás népszerű téma, hétről hétre jókora adagot kapunk az ezzel kapcsolatos problémákból. Megoldásokkal már sokkal ritkábban szolgálnak. Helyezzük, most ezekre a hangsúlyt. Az Agrárszektor összegyűjtött néhány könnyen megvalósítható ötletet, amely betartásával a klímaváltozás ellenére is sikeresen kertészkedhetünk.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Indul a nyári rizikószezon: ezt sokan elmulasztják ilyenkor, milliós kár lehet a móka vége

Egészen hajmeresztő, brutális, sok-sok millió forintos kárral is járhat 1-1 balul sikerült külföldi baleset. A biztosítók szerint pedig minden évben adódnak ilyenek. Ennek ellenére a legfrissebb adatok szerint a hazai utazók egyharmada továbbra sem köt biztosítást. Pedig a halálos rollerbalesettől kezdve, a hajólépcsőn való megcsúszásig, ami koponyatörést eredményez, elég hosszú a lista a váratlan káresetek kapcsán. De például egy medúzacsípésért is fizethet 50 ezer forintot a biztosító. Ráadásul a sok szerencsétlenségéért nem is kell elutazni az országból, a nyár beköszöntével ugyanis klasszikusan megnőnek például a motorbalesetek, a játszótéri balesetek, de a vízi és kerékpáros balesetek is. A leggyakrabban előforduló nyári káreseteket, és az az ezekre fizetett kártérítésekről beszélgettünk Magyarország legnagyobb biztosítótársaságaival.

Erről a legtöbb magyar megfeledkezik, ha vízparton nyaral: akár az életünk is múlhat rajta

Magyarországon a kétezres évek elején 40 gyermek veszítette életét a 0 és 18 év közötti korosztályban vízbefulladás miatt, míg 2021-re ez a szám 9-re csökkent. A növekvő odafigyelés és tudatosság segíti visszaszorítani a baleseteket. A vízfelületek lefedése, a folyamatos felügyelet, és a vízbiztonsági intézkedések mind minimalizálják a vízbeesés kockázatát a gyermekek, de akár a házikedvencek számára is. Éppen ezért, legyünk tudatosak és nézzük meg az előrejelzéseket, viharjelzéseket a hazai tavainkkal kapcsolatban is. Sok esetben akár ez is életmentő lehet! Hol tudjuk ezt elérni? Mire számíthatunk a napokban? Ennek jártunk utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 10. 11:02