Jön az ítéletidő: durva viharok söpörhetnek végig Magyarországon

Jön az ítéletidő: durva viharok söpörhetnek végig Magyarországon

agrarszektor.hu
Hidegfront éri el a Kárpát-medencét, de markáns lehűlés nem, záporok, zivatarok annál inkább valószínűek. Az ország több területére is riasztást adtak ki, jobb lesz vigyázni!

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A záporok, zivatarok súlypontja egyre inkább a középső, valamint északi országrészre terjed át, de néhány csapadékgóc a déli tájakon is kialakulhat. Közben nyugat felől csökken a csapadékhajlam. Ma napközben az északnyugati tájakon tartósabban felhős lehet az ég, másutt általában több órára kisüt a nap, ugyanakkor a déli óráktól döntően a Dunától keletre lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés. Ott többfelé, nyugatabbra elvétve számíthatunk záporra, zivatarra. Az északnyugatira forduló szelet egyre több helyen élénk, néhol erős széllökés kísérhet. Zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 25 és 31 fok között valószínű. Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő - írja a met.hu.

Éjjel nyugatról kelet felé egyre több helyen alakulnak ki zivatarok. Eleinte főként az Észak-Dunántúlon, az Északi-középhegységben, majd a középső országrészben, a Duna vonalában számíthatunk zivatarokra. Napközben a Dunától keletre több helyen (legnagyobb számban az északkeleti harmadban) várható zivatarok kialakulása. Az intenzívebb cellákat ma este, illetve holnap napközben felhőszakadás, jégeső (~ 1-2 cm) és viharos széllökés kísérheti.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?