Ez elképesztő: ennyiért árulják most a görögdinnyét a lengyel piacokon

Ez elképesztő: ennyiért árulják most a görögdinnyét a lengyel piacokon

agrarszektor.hu
Továbbra is ötéves rekordszinten a lengyel dinnyeárak, és úgy néz ki, hogy nem is várható jelentős csökkenés. A szakértők szerint idén végig 2 PLN/kg felett fognak maradni az árak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Európában a nyár közepén van a legbőségesebb kínálat görögdinnyéből, és ez így van jelenleg Lengyelországban is. A nagybani árak azonban meglepően magasak és stabilak, a csökkenő ártrend már július elején megállt, és most fajtától függően 1,8-3 PLN/kg (155-260 Ft/kg) közötti árakkal lehet találkozni. Az alábbi ábrán az utóbbi 5 év nagybani piaci átlagárai láthatók, és az idei ár körülbelül 7%-kal múlja felül a tavalyi szintet, amikor egyébként szintén magasak voltak az árak a szezon során - írta meg a FruitVeB.

Az idei szezon érdekessége, hogy a görögdinnye a szokásosnál alacsonyabb árszintről indult a nyár elején, viszont ezt stabilan tartotta, és június végére már az előző 5 év legmagasabb ára alakult ki. Piaci szakértők szerint be fog jönni az az idény eleji jóslat, hogy 2022 után 2023 is egy olyan év lesz, amikor a dinnye ára nemhogy nem zuhan 1 PLN/kg körüli mélységbe, de a szezon során végig 2 PLN/kg felett marad.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?