Áttörte egy hajó az orosz blokádot - megnyugodhat a gabonapiac?

Áttörte egy hajó az orosz blokádot - megnyugodhat a gabonapiac?

agrarszektor.hu
Egy hongkongi zászló alatt közlekedő teherhajó megtörte az orosz tengeri blokádot a Fekete-tengeren. A jármű szerda reggel hagyta el az odesszai kikötőt, most úgy tűnik, simán átjutott az orosz blokádon. A hajó jelenleg még Románia partjainál hajózik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy civil teherhajó elhagyta az odesszai kikötőt tegnap. A tény azért számít kiemelkedő hírnek, mert ez volt az első szállító vízi jármű a gabonaalku összeomlása óta, amelyik kihajózott a kulcsfontosságú ukrán dokkról. A hajó végighaladt azon az ideiglenes folyosón, melyet azután hoztak létre, hogy Moszkva kilépett az ukránokkal kötött gabonaalkuból. Moszkva azzal fenyegette meg ezt követően az ukrán kereskedelmi hajókat is, hogy legitim célpontnak tekintik őket a Fekete-tengeren - írja a Reuters alapján a Portfolio.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Joseph Schulte néven futó hajó egyébként már tavaly február óta vesztegelt az odesszai kikötőben, 2023 július 16. óta esőként hajózott ki onnan. A tengeri nyomkövető honlapok szerint a hajó csütörtök reggel Románia partjainál volt látható, és Törökország felé tartott. A szakértők úgy gondolják, hogy ezt a példát más hajók is követhetik a jövőben.

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?