Rettegnek a gazdák: újabb országban jelenhet meg az ukrán gabona

Rettegnek a gazdák: újabb országban jelenhet meg az ukrán gabona

agrarszektor.hu
A litván gazdák tartanak attól, hogy megjelenik majd a litván piacon az az ukrán gabona, amelyet a Klaipeda litván állami tengeri kikötőn keresztül terveznek átrakodni és exportálni - közölte a litván gabonatermesztők szövetségének elnöke az LRT rádió adásában.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Attól tartunk, hogy az exportra szánt ukrán gabona Litvániában maradhat, ami lenyomja a piaci árat és veszteségekhez vezet. Az árak a felükre vagy akár a harmadukra is csökkenhetnek. Nem tudunk versenyezni Ukrajnával

- fogalmazott Ausris Macijauskas.

Algis Latakas, a klaipedai kikötő főigazgatója júliusban azt mondta, hogy az állami vállalat akár évente 10 millió tonna ukrán gabonát képes kezelni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?