Döntöttek a lengyelek: nem engedik be az ukrán gabonát szeptember 15-e után sem

Döntöttek a lengyelek: nem engedik be az ukrán gabonát szeptember 15-e után sem

agrarszektor.hu
Szeptember 15. után nem engedjük az ukrán gabona Lengyelországba való behozatalát, mivel a lengyel gazdák érdekei számunkra fontosabbak, mint bármilyen uniós szabályozás - mondta Robert Telus Czestochowában. A lengyel mezőgazdasági miniszter közölte, hogy Lengyelország szeptember 15-e után is meghosszabbítja az ukrán gabona behozatalának tilalmát.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az EB április 28-án Lengyelországgal, Bulgáriával, Magyarországgal, Romániával és Szlovákiával állapodott meg az ukrán agrár-élelmiszeripari termékek behozatalának korlátozásáról, május 2-án pedig bejelentette, hogy ideiglenes tilalmat rendeltek el az Ukrajnából származó búza, kukorica, repce és napraforgómag behozatalára vonatkozóan. A múlt hónapban pedig szeptember 15-ig meghosszabbította a tilalmat - írja a Reuters

EZ IS ÉRDEKELHET

Telus hétfőn Spanyolországba utazik, hogy részt vegyen az uniós mezőgazdasági miniszterek csúcstalálkozóján, ahol kérni fogja az EU támogatását a tilalom meghosszabbításához.

Tudjuk, mi történhet, ha szeptember 15-e után ukrán gabona érkezik Lengyelországba

- mondta Telus, hozzátéve, hogy ez megnehezítené a helyzetet, mivel a gabonaárak alacsonyak és a raktárak tele vannak gabonával.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?