Döntöttek a lengyelek: nem engedik be az ukrán gabonát szeptember 15-e után sem

Döntöttek a lengyelek: nem engedik be az ukrán gabonát szeptember 15-e után sem

agrarszektor.hu
Szeptember 15. után nem engedjük az ukrán gabona Lengyelországba való behozatalát, mivel a lengyel gazdák érdekei számunkra fontosabbak, mint bármilyen uniós szabályozás - mondta Robert Telus Czestochowában. A lengyel mezőgazdasági miniszter közölte, hogy Lengyelország szeptember 15-e után is meghosszabbítja az ukrán gabona behozatalának tilalmát.

Az EB április 28-án Lengyelországgal, Bulgáriával, Magyarországgal, Romániával és Szlovákiával állapodott meg az ukrán agrár-élelmiszeripari termékek behozatalának korlátozásáról, május 2-án pedig bejelentette, hogy ideiglenes tilalmat rendeltek el az Ukrajnából származó búza, kukorica, repce és napraforgómag behozatalára vonatkozóan. A múlt hónapban pedig szeptember 15-ig meghosszabbította a tilalmat - írja a Reuters

EZ IS ÉRDEKELHET

Telus hétfőn Spanyolországba utazik, hogy részt vegyen az uniós mezőgazdasági miniszterek csúcstalálkozóján, ahol kérni fogja az EU támogatását a tilalom meghosszabbításához.

Tudjuk, mi történhet, ha szeptember 15-e után ukrán gabona érkezik Lengyelországba

- mondta Telus, hozzátéve, hogy ez megnehezítené a helyzetet, mivel a gabonaárak alacsonyak és a raktárak tele vannak gabonával.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Fenntarthatóság

Szúnyogvadászokat keresnek a magyar tudósok

A lakosság segítségét kérik a kutatók - pótolhatatlan információt jelentenek az önkéntes észlelések az invazív szúnyogfajok terjedésének tudományos vizsgálatában.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 2. 14:01