Brüsszel rábólint az ukrán gabonatilalomra?

Brüsszel rábólint az ukrán gabonatilalomra?

agrarszektor.hu
Az EU mezőgazdasági biztosa támogatta, hogy 2023 végéig meghosszabbítsák az ukrán gabona öt frontországba, köztük Lengyelországba és Magyarországra történő behozatalának tilalmát. Janusz Wojciechowski azt is javasolta, hogy az ukrán gabonaexportőröket támogassák. A bejelentés egyelőre nem hivatalos.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Április 28-án az EB megállapodást kötött Lengyelországgal, Bulgáriával, Magyarországgal, Romániával és Szlovákiával az ukrán agrár-élelmiszeripari termékek behozatalának korlátozásáról, május 2-án pedig bejelentette az Ukrajnából származó búza, kukorica, repcemag és napraforgómag behozatalára vonatkozó ideiglenes tilalom elfogadását. A múlt hónapban szeptember 15-ig meghosszabbította a tilalmat. A frontországok szakminiszterei ugyanakkor elkötelezettek abban, hogy elérjék: év végéig tartsák fenn az intézkedést.

- írja The First News.

Wojciechowski azt is mondta, hogy az EU-nak meg kellene fontolnia az ukrán gabona tengeri kikötőkbe, például a Baltikumba történő tranzitjának költségeinek támogatását. Ezt a javaslatot szerinte az öt frontország támogatja - írja a portál. Hozzátette ugyanakkor, hogy ez még nem az Európai Bizottság hivatalos javaslata.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?