Brüsszel rábólint az ukrán gabonatilalomra?

Brüsszel rábólint az ukrán gabonatilalomra?

agrarszektor.hu
Az EU mezőgazdasági biztosa támogatta, hogy 2023 végéig meghosszabbítsák az ukrán gabona öt frontországba, köztük Lengyelországba és Magyarországra történő behozatalának tilalmát. Janusz Wojciechowski azt is javasolta, hogy az ukrán gabonaexportőröket támogassák. A bejelentés egyelőre nem hivatalos.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Április 28-án az EB megállapodást kötött Lengyelországgal, Bulgáriával, Magyarországgal, Romániával és Szlovákiával az ukrán agrár-élelmiszeripari termékek behozatalának korlátozásáról, május 2-án pedig bejelentette az Ukrajnából származó búza, kukorica, repcemag és napraforgómag behozatalára vonatkozó ideiglenes tilalom elfogadását. A múlt hónapban szeptember 15-ig meghosszabbította a tilalmat. A frontországok szakminiszterei ugyanakkor elkötelezettek abban, hogy elérjék: év végéig tartsák fenn az intézkedést.

- írja The First News.

Wojciechowski azt is mondta, hogy az EU-nak meg kellene fontolnia az ukrán gabona tengeri kikötőkbe, például a Baltikumba történő tranzitjának költségeinek támogatását. Ezt a javaslatot szerinte az öt frontország támogatja - írja a portál. Hozzátette ugyanakkor, hogy ez még nem az Európai Bizottság hivatalos javaslata.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?