Holnap jön az eső és a szél

Holnap jön az eső és a szél

agrarszektor.hu
Ma túlnyomóan napos idő volt országszerte, kellemes hőmérséklettel, de holnaptól megnövekszik a felhőzet és több helyen valószínű zápor, zivatar valamint felélénkülő szél.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Európában a mediterrán térség időjárását anticiklonális hatások alakítják, így ott meleg, napos, általában eseménytelen az idő, csak kevés helyen alakul ki zápor, zivatar. Ugyanakkor mérsékelten meleg van, 30 fok fölötti csúcsértékek inkább csak a legdélebbi tájakon és az Égei-tenger mentén fordulnak elő. Európa északabbi részein eközben több ciklont is megfigyelhetünk, frontjaik mentén többfelé csapadékos az idő, és az északi országokban már inkább csak 20 fok köré melegszik fel délutánonként a levegő, de a Skandináv-félsziget északi felén a 15 fokot sem érik el a maximumok – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Idehaza szombaton általában túlnyomóan napos időt tapasztaltunk csapadék nélkül, de főként az északkeleti tájakon több lesz a gomolyfelhő, és ott helyenként zápor, zivatar is lehet.

Vasárnap a nap első felében felhősebb idő várható, majd délután már hosszabb időre is kisüthet a nap. Összességében több helyen valószínű zápor, zivatar, egy-egy hevesebb zivatar is lehet, majd estétől a csapadékgócok számossága gyorsan csökken.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 20 és 27 fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?