Az ország északi részén elviheti a fagy a gyümölcstermést

Az ország északi részén elviheti a fagy a gyümölcstermést

MTI
A napsütéses hétvége után hétfőn többfelé beborul az ég, helyenként záporok várhatók. Míg az ország nagy részében tavaszias idő várható, az ország északabbi völgyeiben hajnalra fagyok alakulhatnak ki.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Európa nyugati partjainál egy nagy kiterjedésű, többközéppontú alacsonynyomás található, melynek hatására többnyire enyhe, csapadékos az időjárás. A Baltikum térségében egy másik ciklon helyezkedik el, melynek hidegfrontja déli irányba hosszan lenyúlik, egészen a Kárpát-medence térségéig.

A front előterében, illetve annak környezetében Közép-Európában többfelé alakultak ki záporok, sőt elszórtan még zivatarok is. A hidegfront mögött, a ciklon hátoldalán hideg levegő indult meg a kontinens középső és keleti területei felé északi irányból. Skandinávia felett pedig egy magasnyomás alakult ki, arrafelé nyugodt, téli idő uralkodik, vastag hó fedi a tájat, a hőmérséklet éjszaka néhol -20 fok közelébe süllyedt és egész nap fagy. A mediterrán térségben szintén anticiklon helyezkedik el, melynek hatására napos, tavasziasan meleg, száraz az idő.

Helyenként jöhetnek záporok

Idehaza vasárnap az északkeleti harmadban felhős lesz az ég, arrafelé kevés napsütés valószínű, kisebb zápor is előfordulhat, másutt napos, száraz idő várható, melyet a Dunántúlon gomolyfelhők zavarhatnak. Estétől az ország délnyugati felén, harmadán megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, emellett északkeleten maradhatnak felhősebb körzetek. Ezeken a tájakon fordulhat elő kisebb eső, zápor.

EZ IS ÉRDEKELHET

A középső országrészben és délkeleten derült vagy gyengén felhős lehet az éjszaka. Hétfőn napközben is délnyugaton, illetve az északkeleti harmadban maradhat erősen felhős vagy borult az ég, míg a két terület között fátyolfelhők mellett sok napsütés valószínű. Délnyugaton még előfordulhat helyenként eső. Az északias irányú szelet vasárnap nagy területen kísérhetik erős, hétfőn helyenként élénk lökések, éjszaka azonban gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tavasz lesz a jövő héten
Növény

Tavasz lesz a jövő héten

Az enyhe, tavaszias idő a jövő héten is folytatódik, a borús hétfő után napsütéses időszak következik.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?