Akkora eső jött, amilyen már rég volt itthon: mutatjuk, hol volt a legdurvább

Akkora eső jött, amilyen már rég volt itthon: mutatjuk, hol volt a legdurvább

agrarszektor.hu
A hétvégén többfelé is kiadós esők, helyenként záporok, zivatarok enyhítették a szárazságot az országban. Voltak olyan területek, ahol közel egy havi csapadékmennyiség hullott le az elmúlt napokban.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az elmúlt napokban többfelé kiadós eső enyhítette a szárazságot az országban. A legtöbb csapadék a déli, délnyugati tájakon hullott - olvasható az Időkép.hu oldalán. Mint írták, péntek estétől hétfő hajnalig egy hullámzó hidegfront alakította Magyarország időjárását, amely ország nagy részére kiadós csapadékot, főként a keleti, délkeleti tájakra pedig intenzív záporokat, zivatarokat hozott.

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

A mérőállások eredményei alapján Gyékényesen esett a legtöbb, 56 milliméter csapadék. Összehasonlításképpen a szeptemberi országos átlag 59 milliméter, vagyis az elmúlt hétvégén közel egy havi eső hullott le. A csapadék jól jött a szomjazó földeknek és a kelés állapotában lévő káposztarepcének. A legkevesebb eső ezúttal a Nyírségbe jutott, ahol helyenként a 10 millimétert se érte el a hétvégi csapadékösszeg.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?