Akkora eső jött, amilyen már rég volt itthon: mutatjuk, hol volt a legdurvább

Akkora eső jött, amilyen már rég volt itthon: mutatjuk, hol volt a legdurvább

agrarszektor.hu
A hétvégén többfelé is kiadós esők, helyenként záporok, zivatarok enyhítették a szárazságot az országban. Voltak olyan területek, ahol közel egy havi csapadékmennyiség hullott le az elmúlt napokban.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az elmúlt napokban többfelé kiadós eső enyhítette a szárazságot az országban. A legtöbb csapadék a déli, délnyugati tájakon hullott - olvasható az Időkép.hu oldalán. Mint írták, péntek estétől hétfő hajnalig egy hullámzó hidegfront alakította Magyarország időjárását, amely ország nagy részére kiadós csapadékot, főként a keleti, délkeleti tájakra pedig intenzív záporokat, zivatarokat hozott.

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

A mérőállások eredményei alapján Gyékényesen esett a legtöbb, 56 milliméter csapadék. Összehasonlításképpen a szeptemberi országos átlag 59 milliméter, vagyis az elmúlt hétvégén közel egy havi eső hullott le. A csapadék jól jött a szomjazó földeknek és a kelés állapotában lévő káposztarepcének. A legkevesebb eső ezúttal a Nyírségbe jutott, ahol helyenként a 10 millimétert se érte el a hétvégi csapadékösszeg.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 16. 06:01