Akkora eső jött, amilyen már rég volt itthon: mutatjuk, hol volt a legdurvább

Akkora eső jött, amilyen már rég volt itthon: mutatjuk, hol volt a legdurvább

agrarszektor.hu
A hétvégén többfelé is kiadós esők, helyenként záporok, zivatarok enyhítették a szárazságot az országban. Voltak olyan területek, ahol közel egy havi csapadékmennyiség hullott le az elmúlt napokban.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az elmúlt napokban többfelé kiadós eső enyhítette a szárazságot az országban. A legtöbb csapadék a déli, délnyugati tájakon hullott - olvasható az Időkép.hu oldalán. Mint írták, péntek estétől hétfő hajnalig egy hullámzó hidegfront alakította Magyarország időjárását, amely ország nagy részére kiadós csapadékot, főként a keleti, délkeleti tájakra pedig intenzív záporokat, zivatarokat hozott.

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

A mérőállások eredményei alapján Gyékényesen esett a legtöbb, 56 milliméter csapadék. Összehasonlításképpen a szeptemberi országos átlag 59 milliméter, vagyis az elmúlt hétvégén közel egy havi eső hullott le. A csapadék jól jött a szomjazó földeknek és a kelés állapotában lévő káposztarepcének. A legkevesebb eső ezúttal a Nyírségbe jutott, ahol helyenként a 10 millimétert se érte el a hétvégi csapadékösszeg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?