Termelők, figyelem! Kivonják a forgalomból a népszerű gombaölőt

Termelők, figyelem! Kivonják a forgalomból a népszerű gombaölőt

agrarszektor.hu
Elsősorban a repce és a napraforgó gombás megbetegedéseire alkalmazható hatóanyag kivonásáról döntött az Európai Bizottság, a dimoxistrobin hatóanyagot tartalmazó készítményeket április végéig lehet forgalmazni, és a készletek július végéig használhatók fel.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ez alapján a meghosszabbítás megtagadásáról szóló 2023/1436 (EU) végrehajtási rendeletet – mely 2023. július 31. napján lépett hatályba – 2023. július 11-én adták ki az Európai Unió Hivatalos Lapjában – hívta fel a figyelmet közleményben a hatóanyagot alkalmazó BASF.

A magyarországi visszavonó határozat az alábbi türelmi időket tartalmazza a forgalmazás és felhasználás vonatkozásában:

  • A Pictor forgalmazásának végső határideje: 2024. április 30.
  • A Pictor felhasználásának végső határideje: 2024. július 31.

A BASF ugyanakkor hozzátette: kifejlesztette a szer újabb változatát, amely megfelel mind az Európai Unió, mind Magyarország jogszabályai által támasztott forgalmazási követelményeknek. Így a magyar termelők továbbra sem maradnak védtelenek a repce és a napraforgó gombás betegségeivel szemben – fogalmaz a közlemény.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?