Nagyot esett a cékla ára Lengyelországban: ennyit kérnek kilójáért

Nagyot esett a cékla ára Lengyelországban: ennyit kérnek kilójáért

agrarszektor.hu
Szeptember végén tovább csökkent a cékla ára a lengyel nagybani piacokon, és ez az áresés havi szinten már 15%-ot jelent. A jelenlegi trend nagyjából a megszokott áralakulást követi, bár pont a tavalyi évben október közepén egy jelentős drágulásnak lehettünk tanúi.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Lengyel Központi Statisztikai Hivatal (GUS) előrejelzése magyarázatot is ad az ártrend alakulására, mivel a tavalyinál 4%-kal nagyobb, 252 ezer tonnás termést valószínűsít. A szeptember végi piaci viszonyokat erős kínálati többlet jellemezte, ami október elején is folytatódik. Jelenleg a cékla nagybani átlagára 0,7-0,9 PLN/kg (Ft/kg) között mozog, ami 11%-kal alacsonyabb szint a tavalyinál. Tekintettel a piaci realitásokra, nem kizárt, hogy a közeljövőben még tovább nyílik az olló, és további árcsökkenés várható - írja a FruitVeB

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?