Döntöttek a részvényesek: létrejöhet az óriási gabonakereskedő

Döntöttek a részvényesek: létrejöhet az óriási gabonakereskedő

agrarszektor.hu
A Bunge globális gabonakereskedő és olajosmag-feldolgozó vállalat részvényesei csütörtöki közgyűlésükön jóváhagyták a Glencore által támogatott Viterra felvásárlását. A fúzió, amelynek eredményeképpen egy adóssággal együtt 34 milliárd dollárt érő vállalat jön létre, várhatóan 2024 közepén zárul le, miután a zárófeltételek teljesülnek és a szabályozó hatóságok aláírták az ügyletet – közölte a Bunge közleményében a Reuters szerint.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A részvényesek jóváhagyása közelebb hozza a Bunge-t a globális mezőgazdasági szektorban példátlan méretű ügylet lezárásához, amely egy olyan agrárgazdasági óriást hoz létre, amely globális léptékben közelebb áll a riválisok Archer-Daniels-Midland és Cargill vállalataihoz.

Nagyra értékeljük, hogy részvényeseink bizalmat szavaztak stratégiánknak. Csapatunk arra összpontosít, hogy hatékonyan működtessük műveleteinket, miközben a sikeres integrációt is megtervezzük

- mondta Greg Heckman, a Bunge vezérigazgatója közleményében.

Vannak még kételyek

A Bunge részvényesei csütörtökön 65.611.831 törzsrészvény kibocsátását is jóváhagyták, valamint a Bunge bejegyzési helyének Bermudáról Svájcba történő áthelyezését.

A felvásárlást alaposan vizsgálják a szabályozó hatóságok, akiket aggaszt, hogy a lépés milyen hatással lenne a mezőgazdasági ágazatra. Kanada közlekedési minisztere a múlt héten azt mondta, hogy a kanadai kormány felülvizsgálja az üzletet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31