Brutális jégeső tarolta le a Balatont: így söpört el mindent a vihar

Brutális jégeső tarolta le a Balatont: így söpört el mindent a vihar

agrarszektor.hu
Dunaújvárosig jutott el a hétfőn a Balaton felett kialakult szupercella, ami Sárbogárdra is jégesőt hozott. A meteorológusok szerint a szupercella csaknem 110 kilométert tett meg.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Tankönyvekbe illő LP szupercella alakult ki kora este a Balaton fölött, ami mintegy 110 kilométert megtéve egészen Dunaújvárosig jutott el - írta meg az Időkép.hu. A környéken a nyári időszakra jellemző szupercellás strukturát lehetett megcsodálni. A zivatarfelhő forgása szemmel látható volt, és olyan erősségű, hogy egy vaskos felhőtölcsér is kialakult, ami szinte a felszínig leért, de egyelőre nem érkezett arra utaló bizonyíték, hogy tornádó alakult volna ki.

A vihar Siófokon, Balatonszabadin és Enyingen is kiadós jégesővel érkezet, később pedig Sárbogárdon potyogott a borsó-meggy nagyságú jég. A szupercella végül Dunaújváros környékén adta meg magát, de az utolsó lehelletéig eregette a villámokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?