Brutális jégeső tarolta le a Balatont: így söpört el mindent a vihar

Brutális jégeső tarolta le a Balatont: így söpört el mindent a vihar

agrarszektor.hu
Dunaújvárosig jutott el a hétfőn a Balaton felett kialakult szupercella, ami Sárbogárdra is jégesőt hozott. A meteorológusok szerint a szupercella csaknem 110 kilométert tett meg.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Tankönyvekbe illő LP szupercella alakult ki kora este a Balaton fölött, ami mintegy 110 kilométert megtéve egészen Dunaújvárosig jutott el - írta meg az Időkép.hu. A környéken a nyári időszakra jellemző szupercellás strukturát lehetett megcsodálni. A zivatarfelhő forgása szemmel látható volt, és olyan erősségű, hogy egy vaskos felhőtölcsér is kialakult, ami szinte a felszínig leért, de egyelőre nem érkezett arra utaló bizonyíték, hogy tornádó alakult volna ki.

A vihar Siófokon, Balatonszabadin és Enyingen is kiadós jégesővel érkezet, később pedig Sárbogárdon potyogott a borsó-meggy nagyságú jég. A szupercella végül Dunaújváros környékén adta meg magát, de az utolsó lehelletéig eregette a villámokat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 24. 12:38