Újabb fagyok csaphatnak le az országra a héten: erre készülhetnek a magyarok

Újabb fagyok csaphatnak le az országra a héten: erre készülhetnek a magyarok

agrarszektor.hu
Igen változatos időjárásban volt a napokban részünk, ami úgy tűnik, továbbra is velünk marad, hiszen változékony, de alapvetően hideg, néhol fagyos időre kell készülni. Hűvösebb levegő érkezik Magyarország fölé, az épp felettünk hullámzó polárfront pedig gyors és gyakori frontátvonulásokról gondoskodik.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az előttünk álló időszakban gyakorlatilag kétnaponta haladnak át rajtunk a csapadékzónák, a héten az első hétfőn este érkezik, majd esősebb-szárazabb, esősebb-száraz napok váltják egymást folyamatosan. A hőmérséklet kedden éri el csúcsértékét országszerte 13-18 fokos maximumokkal, ettől kezdve napról napra csökken, szombaton már csak legfeljebb 5-10 fokot mérhetünk - írja a 24.hu. Péntekre ugyanis egy hidegebb légtömeg éri el térségünket jelentős csapadékkel kísérve, ezen a napon a hegyvidéki területeken hó is hullhat.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az éjszakák és a hajnalok csípősek lesznek, de komoly fagytól nem kell tartani. A leghidegebb éjszakának a csütörtökről péntekre virradó tűnik, ekkor hegyvidékeken lehetnek enyhe mínuszok. Jelen állás szerint hosszabb távon, a jövő héten is folytatódik a csapadékos, hűvös és rendkívül változékony időjárás.

Mi az a polárfront? 

Poláris örvénynek is nevezik, jellemzően az északi szélesség 30-60 foka között helyezkedik el, körben a bolygón. Folyamatosan változtatja a helyét, az energiakülönbségeknek engedve nyáron jellemzően északabbra, télen délebbre húzódik. Jelentős időjárási határvonalat alkot, és jelenleg épp hazánk térségében található: enyhe hullámzása szállítja sűrűn egymás után a frontokat

- írja a lap.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?