Kemény hétre készülhetnek a magyarok: nem sok jóval kecsegtet az időjárás

Kemény hétre készülhetnek a magyarok: nem sok jóval kecsegtet az időjárás

agrarszektor.hu
Újabb hét köszönt ránk, és az időjárásnak eszében sincs lassítani. Újabb frontok érik el a térségünket, és már a hét elején sem lesz két ugyanolyan időjárást hozó nap. A frontrendszer mögött pedig szerdán ismét fagyos légtömeg érkezik a Kárpát-medencébe.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

A hétfő a legtöbb helyen napos lesz, de az ország északkeleti harmadában több lesz felhő, és csapadékra is itt számíthatunk majd. Kedden egy hullámzó frontrendszer felhőzete teríti be az országot, csapadékzónája pedig már kora reggel megérkezik délnyugatra, délután pedig keletre, délnyugatra is. Ezeken a tájakon szükség lesz tehát az esernyőkre, de valahol a gumicsizma is jól jöhet. Délnyugaton ugyanis 20-30 milliméternyi csapadék is lehullhat 24 óra alatt. A frontrendszer mögött szerdán ismét fagyos légtömeg érkezik a Kárpát-medencébe - írja az Időkép.

EZ IS ÉRDEKELHET

Erős, nyugaton viharos széllökésekkel fog beáramlani a száraz, hideg levegő. A szeles időben azonban sok napsütésre készülhetünk, csak néhol lehetnek futó záporok. Melegünk nem lesz, hisz 10 fok alatt maradnak napközben a maximumok, a szél miatt pedig még hidegebbnek érezhetjük majd a levegőt. Ennél hidegebb a csütörtök reggel lehet majd, amikor nyugalomba kerül a fagyos légtömeg, és újabb országos fagy várható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?