Már látszik, hol lehet hó karácsonykor: mutatjuk, mi várható idén

Már látszik, hol lehet hó karácsonykor: mutatjuk, mi várható idén

agrarszektor.hu
Hat nap múlva szenteste, továbbra is sokakat érdeklő kérdés, hogy milyen időnk lesz karácsonykor. A legfrissebb modellfutások szerint a következő napokban, szerdáig sokfelé fogunk majd beködölni. De nem kell aggódni, a ködös, szürke idő nem fog karácsonyig kitartani.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A legvalószínűbb forgatókönyv szerint csütörtöktől újra mozgalmasabbá válik időjárásunk, pénteken ismét hidegebb légtömegek érik majd el térségünket. Csütörtökön este észak felől kiterjedtebb csapadék érkezik eső, záporeső formájában, de északkeleten vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Pénteken is szükség lesz az esernyőkre, többfelé várható eső, de északon-északkeleten kisebb havazásra, hózáporokra is megvan az esély, emellett szeles lesz az idő - írja az Időkép. Szombaton a nyugati-északnyugati szelet sokfelé erős, olykor viharos lökések kísérhetik, a huzatos időjárás mellett elsősorban északon fordulhat majd elő zápor, hódara zápor vagy éppen hózápor, így itt néhol fehérré varázsolódhat a táj a szentestét megelőző napon. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Még nem szállt el a fehér karácsony reménye

Vasárnapra vonatkozóan még elég nagy a bizonytalanság a modellek között, de a lehűlésnek és a vele érkező csapadéknak köszönhetően vannak olyan régiói az országnak, ahol van esély a fehér karácsonyra. Mély hóban hemperegni ugyan biztosan nem fogunk, de jelenleg a dunántúli és délnyugati részekre vizionálnak kisebb havazást a modellek, így itt, valamint az északi-északkeleti vármegyékben és a hegyekben van a legnagyobb esélye a fehér karácsonynak. A középső és keleti területeken még ez a nap is szeles lesz. De még mindig sok idő van addig, úgyhogy érdemes figyelni a friss előrejelzéseket.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?