Havazás jön Magyarországon: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

agrarszektor.hu
Pénteken átmenetileg vége szakad a napos időnek és jóval több csapadékot kapunk. Északnyugat felől ugyanis egy gyorsan mozgó ciklon melegfronti, majd hidegfronti csapadékzónája éri el hazánkat. Az éjjel egyre több helyen beborul az ég, reggel már csak keleten maradhatnak gyengén felhős területek.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Dunántúlon ekkor már többfelé várható eső, havas eső, a hegyekben havazás, délután pedig a keleti országrészbe is megérkezik a csapadék, ahol elsősorban az Északi-középhegységben és északkeleti tájakon számíthatunk további havazásra, havas esőre. Este további esővel, záporokkal fut be északnyugatra a ciklon hidegfrontja, és az élénk, erős délnyugati szelet, viharos északnyugati szél váltja fel - írja az Időkép. Északi hegységeinkben, a Bakonyban, valamint hazánk legkeletibb tájegységein végig hó formájában hullhat le a csapadék. Így ezeken a helyeken jelentősebb, 1-8 centis hótakaró alakulhat ki, de a magasabb hegycsúcsokon akár 10 centi friss hó is lehullhat. Ez a hótakaró várhatóan a hegyekben és a legkeletibb vidékeken maradhat meg tartósabban. A csapadéktömb péntek éjjel elhagyja térségünket, már napos lesz a szombat reggel, az északi szél azonban szinte országszerte viharossá fokozódik. Az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és esetleg a középső országrészben viharos - 60-80 kilométer/órás - lökések kísérhetik.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?