2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Durva, ami az időjárással történt Magyarországon: erre még sosem volt példa

Durva, ami az időjárással történt Magyarországon: erre még sosem volt példa

MTI
Megdőlt a fővárosi és országos szélrekord csütörtökön, valamint a legmagasabb napi mimimumhőmérséklet rekordja is - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján. Azt írták: csütörtökön Budapesten, a János-hegyen óránkénti 110,5 kilométeres széllökést mértek, így új fővárosi és egyben országos legmagasabb napi széllökésrekord született.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A korábbi fővárosi rekord óránkénti 108,7 kilométeres szél volt, amelyet Budapest Örsöd állomáson regisztráltak még 1984-ben. Az azt megelőző országos rekordot pedig - szintén 1984-ben - Pogány meteorológiai állomáson regisztrálták, ez óránkénti 109,1 kilométeres széllökés volt. Közölték azt is, hogy megdőlt az erre a napra vonatkozó, több mint 120 éves legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord is, ugyanis Fertőrákoson hajnalban 8,0 Celsius-fokot mértek. A korábbi rekord 6,1 fok volt, amelyet Pécsett regisztráltak 1902-ben.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31