Enyhül a feszültség? Tárgyalna egymással a lengyel és az ukrán kormány

Enyhül a feszültség? Tárgyalna egymással a lengyel és az ukrán kormány

agrarszektor.hu
Andrzej Duda lengyel elnök támogatja a lengyel és az ukrán kormány találkozóját az Európai Unió képviselőinek részvételével annak érdekében, hogy rendezzék az ukrán gabonaimporttal kapcsolatos vitát - jelentette ki Andrzej Dera, az államfő tanácsadója a TVN24 lengyel televíziónak nyilatkozva.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezdeményezte szerdán, hogy az ukrán és a lengyel kormány tagjai mihamarabb tartsanak egy határmenti találkozót, Andrzej Dudát pedig arra kérte, hogy támogassa ezt. Az államfő tanácsadója, Andrzej Dera kijelentette, hogy a Donald Tusk vezette lengyel kormánynak találkoznia kell az ukrán kabinettel és az EU képviselőivel. Azt mondta, hogy Duda a párbeszéd mellett van, mert csak így lehet hatékonyan megoldani ezt a problémát, "ami hatalmas és valóban kétoldalú".

A mi gazdáink a létükért küzdenek, az ukránok pedig a nemzetük létezéséért. Az elszántság mindkét oldalon óriási

- jegyezte meg Andrzej Dera.

Arra a kérdésre, hogy a lengyel elnök csatlakozik-e a tárgyalásokhoz, a főtanácsadó azt válaszolta, hogy Zelenszkij kormánytalálkozót kért. Hangsúlyozta, hogy az elnök minden tőle telhetőt megtesz Ukrajna támogatásáért. Ahogy fogalmazott, "ez az egész gabonával és mezőgazdasági termékekkel kapcsolatos konfliktus Oroszország háborújának az eredménye, és Vlagyimir Putyin orosz elnök hibája". Andrzej Dera ugyanakkor elismerte, hogy egy ilyen találkozó a lengyel-ukrán határon "nem a legbiztonságosabb, de jelzésértékű és megfelelő kísérlet lenne a határzár feloldására".

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?