Áll a bál a lengyel-ukrán határon: drámai döntést hoztak a dühös fuvarozók

Áll a bál a lengyel-ukrán határon: drámai döntést hoztak a dühös fuvarozók

MTI
Ukrán fuvarozók február 15-re tiltakozó akciót hirdettek a határforgalmat akadályozó lengyel kollégáik blokádja miatt - adta hírül szerdán a Sztrana.ua ukrán hírportál.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A megmozdulás szervezői szerint a Dorohusk-Jahodin lengyel-ukrán határátkelőn fogják elállni a forgalmat az ukrán oldalon. Közleményükben tudatták azt is, hogy az ukrán hatóságok "semmiféle rosszallást vagy tilalmat" nem fogalmaztak meg a tervezett akció kapcsán.

Tavaly november óta a lengyel fuvarozók többször akadályozták a főbb határátkelők kamionforgalmát az ukrán határon. A lengyel fuvarozók az ukrán fuvarozóknak biztosított kedvezmények miatt tiltakoztak, amelyek állításuk szerint tisztességtelen versenyfeltételeket teremtettek. Követelték, hogy az EU állítsa vissza azt a rendszert, amelyben az EU-ba árut szállító ukrán cégeknek és az Ukrajnába belépő uniós kamionosoknak egyaránt engedélyre van szükségük ahhoz, hogy ott működhessenek.

Az utóbbi napokban a lengyel fuvarozók blokádjához a mezőgazdasági termelők is csatlakoztak az ukrán gabona importja behozatala ellen tiltakozva. A gazdák február 9-től március 10-ig jelentettek be országos tiltakozási hullámot.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?