Újra tiltakoznak a gazdák az ukrán termékek behozatala ellen

Újra tiltakoznak a gazdák az ukrán termékek behozatala ellen

MTI
A lengyel gazdák egy csoportja ismét lassítja a forgalmat a Hrebenne-Jahotyin lengyel-ukrán határátkelőn - közölte szerdán a lengyel sajtó.  A dziennik.wschodni.pl kelet-lengyelországi regionális hírportál szerint az akció már kedden megkezdődött, és csütörtök estig tart.  A földművesek az ukrán mezőgazdasági termékek behozatala ellen tiltakoznak, és szolidaritásukat fejezték ki a keddi brüsszeli tiltakozó akcióval is, amelyen több európai országból érkező gazdák - köztük a lengyelek is - az Európai Unió zöld megállapodása ellen tüntettek - írja a dziennik.wschodni.pl.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

 A gazdák az akció három napján a 8 és 20 óra között csak 12-12 kamiont engednek át Lengyelországból Ukrajnába, az Ukrajnából irányuló teherforgalmat pedig teljesen leállították. Nem akadályozzák viszont a humanitárius és katonai szállítmányokat, valamint a gyorsan romló árut szállító kamionok és a buszok forgalmát sem.
EZ IS ÉRDEKELHET
A tiltakozás egyelőre nem okozott nagyobb közlekedési zavarokat, egyéb incidens sem történt - idézi a hírportál Monika Ryczeket, a helyi rendőrség munkatársát. A lengyel gazdák február eleje óta folytatnak országos tiltakozást  a közutakon az EU zöld megállapodása és az ukrán mezőgazdasági termékek behozatala ellen. A határátkelők blokádja április végéig szintén részét képezte a tiltakozásnak, azóta az első ilyen akció a mostani tiltakozás.
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?