Nagyító alatt az ukrán gabona: a lengyelek minden tételt ellenőriznének

Nagyító alatt az ukrán gabona: a lengyelek minden tételt ellenőriznének

agrarszektor.hu
Lengyelország azt tervezi, hogy megkezdi az Ukrajnából érkező összes gabonaszállítmány minőségi ellenőrzését - közölte Michal Kolodziejczak mezőgazdasági miniszterhelyettes. Mindeközben a lengyel gazdák országszerte folytatják a tiltakozásokat az EU politikája ellen, beleértve az olcsó ukrajnai gabonaimport engedélyezését.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A gazdák pénteken kezdték meg az utak és az Ukrajnával közös határátkelők lezárását, és ezzel egy hónapos általános sztrájkba kezdtek, hogy tiltakozzanak az uniós politikák és a megélhetésük védelmét célzó kormányzati intézkedések hiánya ellen. Lengyelország új, Európa-párti kormányának képviselői kijelentették, hogy megértik a gazdák előtt álló kihívásokat, és hogy az Ukrajnának az orosz invázió elleni harcban nyújtott segítség nem mehet a lengyel gazdák kárára - írta meg a Reuters.

Michal Kolodziejczak a PAP állami hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy kérni fogja, hogy Lengyelországban vizsgáljanak meg minden olyan gabonaszállítmányt, amelyet exportálnak, és amelyre embargót vezettek be. A szakpolitikus kitért arra is, hogy ha az ilyen gabona Németországba érkezik, és a vizsgálat után kiderül, hogy rossz minőségű, akkor "az esetek 99%-ában európai gabonaként" Lengyelországba kerül vissza, és nem Ukrajnába.

Franciaország, Belgium, Portugália, Spanyolország, Görögország, Olaszország és Németország mezőgazdasági termelői tiltakoznak az éghajlatváltozás kezelésére irányuló uniós intézkedések által rájuk rótt korlátozások, valamint a növekvő költségek és a szerintük tisztességtelen külföldi verseny miatt. A lengyel gazdák különösen a szomszédos Ukrajnából származó olcsó élelmiszer-import hatása miatt emelték fel szavukat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?