Meglepő hírek érkeztek az ukrán hagymáról: erre nem sokan számítottak
Nagyot esett a vöröshagyma ára a nagybani piacokon Ukrajnában, viszont piaci szakértők szerint középtávon nagy valószínűséggel drágulás várható.
Nagyot esett a vöröshagyma ára a nagybani piacokon Ukrajnában, viszont piaci szakértők szerint középtávon nagy valószínűséggel drágulás várható.
Június közepén hűvös és esős időjárás uralkodott Ukrajna nagy részén, ami közvetlenül befolyásolta a helyben termesztett gyümölcs minőségét.
Nagyobb mennyiségű, legfeljebb közepes minőségű, rosszabbul tárolható tétel került a nagybani piacokra.
Az agrártárca felülvizsgálja a kukoricafelvásárlás minőségvizsgálati gyakorlatát,
2024. szeptember 6-án az Édesipari termékek közül elsőként már a Szaloncukor termékkategóriában is megnyílt a pályázati lehetőség.
A legfrissebb kutatás alapján minden szempontból biztonságos a budapesti csapvíz.
Lengyelország minden Ukrajnából érkező gabonaszállítmányt minőségellenőrzésnek fog alávetni.
Egyáltalán nem mindegy, milyen minőségű szénával takarmányozzák a kérődzőket és a lovakat.
Magyarország szigorú vizsgálatnak veti alá az Ukrajnából érkező gabonaszállítmányokat.
2022-ben több mint 2 millió tonna búza és kukorica érkezett Magyarországra Ukrajnából.
Egyre komolyabb prioritás a fenntarthatóság az európaiak körében a takarmányozási szektorban is.
Elindult a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés.
Zseniális megoldással állt elő a kanadai-dél-afrikai együttműködés.
Február óta zajlik a külföldi sertéshús célellenőrzése.
Ellenőrzésekkel védik a magyar sertéstartókat és a fogyasztókat.
Sütnivaló tököket vizsgált a Nébih.
Az új eljárás kellően precíz, gyors és pontos.
Bizonytalan a piac.
Áprilisra készül el az új vizsgálati módszertan a "kettős mércéről".

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.