Teljesen megváltozhat a gyümölcsszállítás: lassan már ember sem kell hozzá

Teljesen megváltozhat a gyümölcsszállítás: lassan már ember sem kell hozzá

agrarszektor.hu
Új terményszkennelő rendszert fejlesztett a Croptracker. Az Overhead Bin Scanning névre keresztelt megoldás a kanadai vállalkozás Harvest Quality Vision (HQV) nevű, termésminőséget megállapító fejlesztésén alapul. A rendszer lényege, hogy a gyümölcsökkel és más terményekkel megpakolt teherautóknak egy szenzorokkal telepakolt kapun kell áthajtania, ami szinte azonnal megállapítja, milyen minőséget képvisel a szállított áru.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Croptracker bejelentette Overhead Bin Scanning rendszerének megjelenését a Harvest Quality Vision (HQV) névre keresztelt szolgáltatás számára - írta meg a Future Farming. Ahogy a kanadai cég a közleményében fogalmazott, ez a rendszer képes arra, hogy több mint 4800 almát vagy körtét ellenőrizzen le mindössze 30 másodperc alatt. Az eredmények azt mutatják, hogy az Overhead Bin Scanning rendszer 98%-os pontosságra képes, valamint lehetővé tudja tenni a csomagolóknak, hogy már azelőtt megtudják, mi érkezik a raktárba, hogy a gyümölcsöket (vagy más terményeket) lepakolnák a teherautóról.

A rendszer nagy előnye, hogy tervezhetővé teszi a szállítmányok kezelését. A Croptracker közleménye szerint ugyanis a fejlesztésnek köszönhetően már jó előre meg lehet határozni, hogy az adott teherautó szállítmánya a csomagolósorra kerüljön, és nem kell előbb lepakolni és átnézni, mi és milyen minőségben érkezett. A cég szerint a nagytermelők is használhatják ezt a rendszert, hogy megtudják, mi is hagyta el pontosan a telephelyüket.

Emberi beavatkozás nélkül

A rendszer automatikusan, emberi beavatkozás nélküli felméri a vizsgálófolyosóra belépő teherautókat. A Croptracker szerint a fejlesztés elég rugalmas ahhoz is, hogy egy dolgozó kezelje, akinek csak annyi lenne a dolga, hogy elindítja és leállítja a szkennelés folyamatát.

A rendszert a Croptracker tervezte, fejlesztette és építette meg a dél-afrikai Two-a-Day csoporttal együttműködve. Chris Petzer, a Two-a-Day Group munkatársa úgy fogalmazott, hogy a Croptracker Harvest Quality Vision-je egy új lendületet adott a Two-a-Daynek az üzleti életben, növelte a termékek kiszámíthatóságát és felgyorsította a döntéshozatalt is a csoportnál. Chris Petzer szerint a rendszert amolyan "virtuális előválogatóknak" lehet tekinteni. A Croptracker úgy gondolja, hogy a kifejleszett szkennelő platform azokban a csomagolóházakban is felhasználható lesz a hatékonyság és a termelékenység növelésére, amelyeknek rövid időn belül nagy mennyiségű gyümölcsszállítmányokkal kell megbirkóznia.

(A cikkben szereplő képek és videók a Croptracker tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?