Rengeteg termelő küzd most ezzel: sokan végleg feladhatják a harcot

Rengeteg termelő küzd most ezzel: sokan végleg feladhatják a harcot

agrarszektor.hu
Spanyolországban a magas termesztési költségekkel küzdenek az andalúz burgonyatermesztők. A drága vetőburgonya, növényegészségügyi problémák és az olcsó import veszélyezteti a hely termesztést Sevilla környékén.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Komoly nehézségekkel küzd a burgonyatermesztés a dél-spanyolországi Andalúzia tartományban: növényegészségügyi problémák, a vetőburgonya hiánya, a magas költségek és az importtal való verseny is nehezíti a termelők helyzetét. Sevilla körzetében a termőterület az előző évihez képest máris csökkent, már nem haladja meg a 3500 hektárt - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A főként Észak-Európából importált vetőburgonya magas ára jelentősen megnöveli a termesztés költségeit, ilyen költségszint mellett pedig már igen kockázatos a megtérülés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?