Magyarország vetőmagokkal segíti a csádi termelőket

Magyarország vetőmagokkal segíti a csádi termelőket

agrarszektor.hu
Agrár szaktanácsadási programmal, mintafarmmal és felsőoktatási együttműködésekkel segítené hazánk Csád mezőgazdaságát és stabilitását - jelentette ki Nagy István tárcavezető, aki Keda Ballah mezőgazdasági termelési miniszterrel tárgyalt vasárnap, N'Djamenaban. A miniszter a napokban afrikai körúton van, a napokban Kenyában és Ugandában is tárgyalt.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A miniszter az egyeztetésen kiemelte, fontos, hogy Csádban stabilitás és kiszámíthatóság legyen. Hazánk éppen ezért több területen is szeretne segítséget nyújtani a közép-afrikai országnak. Nagy István az egészségügyet, az agrárium fejlesztését és az oktatási együttműködések megerősítését említette meg példaként.

Öntözési program indul

A tárcavezető partnere figyelmébe ajánlotta a magyar öntözésfejlesztési technológiákat, melyek révén csökkenteni lehet a párolgást, és a talajban jobban meg lehet tartani a vizet, így még eredményesebben lehet gazdálkodni. A térség stabilitásának fenntartásában kulcsszerep hárul Csádra, éppen ezért kiemelt figyelmet kell fordítani az élelmezésbiztonságra is. Kifejtette,

Cserediák-programról is szó volt

Nagy István az oktatási együttműködések szorosabbra fűzését is felajánlotta. Ennek értelmében hazánk támogatná a diákok cseréjét és a tudásátadás megkönnyítését a két ország között. A tárcavezető példaként említette a hazánk közreműködésével működő FAO agrárösztöndíj programot és a Stipendium Hungaricumot.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?