Teljesen új készítmények jönnek a növényvédő szerek piacára

Teljesen új készítmények jönnek a növényvédő szerek piacára

agrarszektor.hu
Az utóbbi években egyre növekvő biológiai termékek piaca olyan természetes forrásból származó megoldást jelent a gazdálkodók számára, amelyekkel hatékony és fenntartható módon tudnak hozzájárulni a növények fejlődéséhez és a jobb terméseredmény eléréshez. Ám ezen készítmények eredményes használatához és a lehető legmagasabb profit eléréséhez, néhány dolgot érdemes megfontolni a gyártók és agronómusok ajánlásai közül.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A biológiai termékek közül a biostimulátorok segítenek beindítani a növényekben és azok biológiai környezetében zajló természetes folyamatokat, amelyek kiegészíthetik a meglévő gazdálkodói gyakorlatokat a megfelelő minőségű termés elérése érdekében. A kutató-fejlesztő vállalatok kitartó munkájának és azok innovatív technológiájának köszönhetően a mikroorganizmusok eltarthatósága és kinyerése mára már könnyebben megoldott a por- vagy mikrokapszulázott formulációkkal. A nitrogénmegkötő baktériumokat tartalmazó termékek népszerűségéhez hozzájárult az elmúlt évek nitrogén árainak drasztikus változása, amely felhívta a gazdálkodók figyelmét a nitrogénveszteségek csökkentésének szükségességére - írja közleményében a Corteva Agriscience.

Ahhoz, hogy a baktérium készítményeket a lehető leghatékonyabban tudják alkalmazni a termelők, érdemes figyelembe venni azokat az ajánlásokat, amelyek elősegítik a baktériumok növénybe való bejutását, kolonizációját, valamint a megfelelő működésüket. Ehhez olyan növényállományra van szükség, amely aktív növekedési fázisban van, megfelelő zöldtömeggel rendelkezik, amelyen keresztül a kijuttatott baktérium könnyedén bejut a növény föld feletti részeibe. Fontos, hogy egészséges növényállományba történjen a kijuttatás, stresszmentes időszakban, amely az őszi kultúrák esetében egy héttel a tavaszi fagyok elteltével, tavaszi kultúráknál pedig a magas hőmérséklet okozta stressz előtt javasolt. A baktérium a nyitott sztómákon keresztül jut be a növénybe, ezért nagyon fontos, hogy a kijuttatás 25 °C alatt, a kora reggeli vagy a késő esti órákban történjen. Mindemellett az is nagyon fontos, hogy körültekintően kell eljárni a más növényvédő szerekkel történő keverhetőséget tekintve és minden esetben érdemes betartani a gyártói utasításokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?