2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Nappal nyárias idő, éjszaka akár gyenge fagy is lehet

Nappal nyárias idő, éjszaka akár gyenge fagy is lehet

agrarszektor.hu
Vasárnap az ország keleti felében túlnyomóan napos idő várható, máshol a sok napsütés mellett még számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkre, hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában szintén sok napsütésre van kilátás. Csapadék csak helyenként, kis mennyiségben valószínű.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az időjárási helyzetet Európában továbbra is a Balti-tenger felett elhelyezkedő nagy kiterjedésű anticiklon uralja, amely alapvetően határozza meg kontinensünk legnagyobb részének időjárását. Délnyugati irányból is magasnyomású zóna húzódik az Ibériai-félsziget fölé: az említett tájakon túlnyomóan napos, száraz az idő.

A csúcsérték Délnyugat-, valamint Nyugat-Európában a legmagasabb, néhol 30 fok körüli, vagy a fölötti értéket is mérnek, de még Nagy-Britannia térségében is 24, 25 fok körül tetőzik a hőmérséklet. Nyugat-Oroszországban a leghűvösebb az idő, ott néhol napközben is 5 fok alatt marad a hőmérő higanyszála.

Száraz légtömegek jönnek

A Kárpát-medencét az anticiklon peremén északkelet felől hidegfront súrolja, amely mögött szárazabb és stabilabb levegő érkezik, így a záporok, zivatarok is kiszorulnak délnyugati irányba.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak, a határmentén gyenge csapadék sem zárható ki. Az északkeleti, estétől már egyre inkább a keleti, délkeleti szelet kísérhetik élénk lökések, vasárnap északkeleten és zivatar környékén erős széllökések is lehetnek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Szaharai port hoz a szél
Növény

Szaharai port hoz a szél

Északnyugaton heves zivatarok lehetnek még estig, máshol jobbára nyugodt, bár szeles időjárás várható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31