Hihetetlen, de igaz: ennyiért árulják most a spárgát a lengyeleknél

Hihetetlen, de igaz: ennyiért árulják most a spárgát a lengyeleknél

agrarszektor.hu
Május elején még viszonylag drágán kínálták a spárgát a nagyobb piacokon Lengyelországban. Igaz, azóta a bővebb kínálatnak köszönhetően már mérséklődtek az árak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Teljes gőzzel dübörög a lengyel spárgaszezon, de az előző héten az áprilisi fagyok miatt a legnagyobb piacokon még ellátási nehézségek és viszonylag magas árak uralkodtak - írta meg a FruitVeB. Mint írták, például Bronisze piacon 35 PLN/kg (3150 Ft/kg) áron is kínáltak egyes tételeket, azonban a május 11-12-i hétvégére már a 12-28 PLN/kg (1080-2520 Ft/kg) tartományban alakultak az árak, színtől és minőségi osztálytól függően. 

Łódź nagybani piacán (Zjazdowa) a 0,5 kg-os csomagolt tételek ára zöld spárga esetében 9-15 PLN (810-1350 Ft) között alakult, míg a fehér és a lila spárga ára a 14-20 PLN (1260-1800 Ft) sávban mozgott. Lublinban az Elizówka nagybani piacon a 0,5 kg-os zöld spárga ára 9-12 PLN (810-1080 Ft) volt, míg Poznańban a Wielkopolska Giełda Rolno-Grodnicza piac hasonló ársávot mutatott.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?