Váratlan hírek érkeztek az orosz földekről: ezt sokan nem gondolták volna

Váratlan hírek érkeztek az orosz földekről: ezt sokan nem gondolták volna

MTI
Félmillió hektárt fognak újravetni a fagytól károsodott orosz régiókban az agrárgazdálkodók - jelentette ki Okszana Lut mezőgazdasági miniszterjelölt keddi moszkvai parlamenti meghallgatásán.  Az eddigi agrárminiszter-helyettes azt mondta, hogy ehhez minden szükséges forrás rendelkezésre áll, mind a vetőmagot, mind a finanszírozást illetően. Hozzátette, hogy a szaktárca nyomon fogja követni a biztosítótársaságok által a növénytermesztőknek folyósítandó kifizetéseket is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

 Lut szerint a fagyok és a déli területeken nagy valószínűséggel bekövetkező aszály miatt az országban "meglehetősen nehéz helyzet" alakult ki. Több oroszországi régió - köztük a lipecki és a voronyezsi - hatóságai a május eleji fagyok miatt szükségállapotot vezettek be a mezőgazdaságban. Dmitrij Patrusev megbízott mezőgazdasági miniszter a parlamenti alsóház agrárbizottságának vasárnapi ülésén kijelentette, hogy a termés Oroszországban a nehéz időjárási körülmények és a fagyok ellenére is elegendő lesz az élelmezési biztonsághoz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?