Brutális jégeső tarolta le az országot: így söpört el mindent a vihar

Brutális jégeső tarolta le az országot: így söpört el mindent a vihar

agrarszektor.hu
Erős viharok alakultak, és vonultak szombaton az ország több táján. Nyugaton a lassan mozgó és nagy területet felölelő cellák ontották magukból a vizet, sőt a jeget. Sárváron csak lassan lehetett közlekedni az utakon átfolyó víztől. Az ország más terüeltein pedig még a jégeső is ömlött.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A balatoni zivatarokra a Bakony rádobott, Eplényben a borsó nagyságú jég mellett cseresznyeméretű verte el a növényeket. Ömlött a jég és a felhőszakadás elárasztotta az utakat. Itt 30 mm-t mértünk, nyugaton még mindig tart a műsor, reggel 8-ig 20-30, Magyarszombatfán 48 mm esett - írja az Időkép. A Bakonyban, a főváros környékén, a Jászságban és az Apokalján sem úsztuk meg jégeső nélkül a szombat délutánt. Bár kisebb számban, mint az elmúlt napokban, főként nyugaton és északon, valamint helyenként keleten is zivatarok kaptak erőre. Az egyik legerősebb zivatarcella a Bakonyon söpört át, Eplényben ontotta magából a jeget, rövid idő alatt 30 milliméter csapadék zúdult a településre. Vasárnap elsősorban nyugaton és északon alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok, majd hétfőre visszavonulót fújnak. Az ország jelentős részére pedig figyelmeztetést is kadtak:

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 17. 13:27