Durva, ami a lengyel nagybanikon zajlik: ennyibe kerül egy kiló hagyma

Durva, ami a lengyel nagybanikon zajlik: ennyibe kerül egy kiló hagyma

agrarszektor.hu
Az osztrák helyzethez hasonlóan Lengyelországban is csak lassan indul be a téli hagyma új szezonja: június közepén egyértelműen lelassult a kínálat növekedése. Ez nagyrészt a csapadékos időjárásnak köszönhető, amely messze nem optimális a hagyma betakarításához - és már korábban sem uralkodtak éppen ideális időjárási viszonyok.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A fehér téli hagyma nagybani piaci ára június elején a 4,00-7,00 PLN/kg (365-640 Ft/kg) közötti sávban stabilizálódott a meghatározó piacokon (Bronisze, Zjazdowa Łódź). A vöröshagyma nagybani ára pedig 1,00-2,20 PLN/kg (90-200 Ft/kg) között mozgott mérettől és minőségtől függően. Június közepére a fehér héjú hagyma nagybani ára a 2,00-2,60 PLN/kg (185-235 Ft/kg) közé csökkent, míg a vöröshagymáé az 1,00-1,40 PLN/kg (90-130 Ft/kg) közötti sávba esett vissza, és ezek a sávok meglehetősen stabilak maradtak az előző héten - írja a FruitVeB

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?