Durva időjárás lesz ma Magyarországon: térképen mutatjuk, hol, mi várható

Durva időjárás lesz ma Magyarországon: térképen mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Szerdán tovább fokozódik a felmelegedés, az ország déli harmadán, felén nagy területen 29 fok felett, míg másutt 27 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. Délután pedig ismét kedvezőek lehetnek a feltételek elszórtan helyi zivatarok képződéséhez, kisebb valószínűséggel keleten, északkeleten.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Este, késő este egy közeledő hidegfront hatására az északnyugati határszélen ismét előfordulhat zivatar. Az intenzívebb cellákat viharos széllökés (60-75 km/h, lokálisan egy-egy légzuhatagban ennél több is), intenzív csapadék (15-25 mm, lokálisan >30), esetleg kisebb szemű jég (1-2 cm) is kísérheti - írja a met.hu. A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Délutántól, kora estétől helyenként egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés és helyi záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A délkeleti, keleti irányú szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között várható. Késő este 24 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?