2020. július 7. kedd Apollónia

Növény (152. oldal)

Olvassa el friss híreinket a Növénytermesztés témakörében! Kíváncsi milyen jelentősebb időjárási események befolyásolják idén a termelést? Tudni akarja mik a hazai- és nemzetközi gyümölcs-és zöldségtrendek? Tőlünk megtudhatja!

Felhalmozott adóssága, illetve kintlévősége miatt nem tudja kifizetni beszállítóit a Kiskunsági TÉSZ. A gazdáknak elfogyott a türelme, többen felszámolást indítottak a szövetkezet ellen, hogy pénzükhöz jussanak.
Az Európai Bizottság összesen 530 millió euró agrártámogatást kér vissza tíz tagállamtól, melyet nem megfelelően költöttek el.
Az MVH több, cukorrépa termeléshez kötődő jogcíménél problémát okozhat annak megítélése, hogy ki minősül integrátornak és ki minősül integráltnak, illetve hogy ilyen esetben a támogatás továbbításának szabályai hogyan alakulnak....
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) jövő év januárjától - az állati eredetű termékek esetében biztosan - termékdíjjal kívánja felváltani a húsvizsgálati és egyéb hatósági díjakat.
Befejezte a területalapú támogatáshoz kapcsolódó elkülönített zöldség-gyümölcs támogatásra beadott 359 kérelem ügyintézését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).
A Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezető kutatója szerint a takarmányárak drasztikus emelkedése miatt elkerülhetetlen a sertés- és baromfihús drágulása az elkövetkező hetekben.
Az állatvédelem szigorítása miatt 2010 januárjától nem lehet ketrecben tartani a tyúkokat, melynek többletköltségeit a vásárlók is érezni fogják.
Közel 6,5 milliárd forintot kaphat Magyarország a tavalyi árvízkárok enyhítésére az Európai Unió Szolidaritási Alapjából. A segítség hat közép-európai országnak jár összesen 182 millió euró értékben, a kifizetéseket a szerdai...
Várhatóan a hónap végére megjelenhet az agrár Széchenyi kártya folyószámlahitel főbb részletszabályait meghatározó rendelet - tájékoztatta a Napi Gazdaságot a Vidékfejlesztési Minisztérium.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elbírálta az Állattartó telepek korszerűsítése III. jogcím keretében megvalósuló beruházásokra benyújtott támogatási kérelmeket.
A 19. Biokultúra Találkozó keretin belül a Magyar Biokultúra Szövetség idén tizennegyedik alkalommal osztotta ki az Év Biogazdája és az Év Biogazdasága díjakat.
Az elmúlt évek egyre kiszámíthatatlanabb időjárása akár tavasztól őszig is okozhat kellemetlen meglepetést a mezőgazdaságból élőknek, ezért érdemes idejében bebiztosítani a termést, az állatokat, a mezőgazdasági eszközöket és...
A tavalyinál 10 százalékkal több, csaknem 16 milliárd forint központi támogatásra számíthat idén a somogyi mezőgazdaság.
A készülő agrárkamarai törvény kötelező tagságot írna elő az egész élelmiszer-ágazatnak, nem csak a termelőknek és feldolgozóknak, de a kereskedőknek is.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) 200 milliárdos keretéből mintegy 60 milliárd jut vidékfejlesztésre és a LEADER Programra 2013 végéig – mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Vidékfejlesztési...
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága döntött az állattartó telepek korszerűsítése címmel kiírt pályázat III. ütemének forrásáról.
Fazekas Sándor a kormányszóvivői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kabinet szerdai ülésén az agrárforgóeszköz hitelprogram elindításáról döntött, amelyet április végétől vehetnek igénybe a mezőgazdasági termelők, halgazdálkodók...
Március végén - április elején kezdi meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a héjas gyümölcsűek termesztéséhez kapcsolódó nemzeti kiegészítő (top up) támogatás kifizetését.
A Vidékfejlesztési Minisztérium határozott törekvése, hogy a sertéstenyésztőkön segítsen, az ágazat meglévő gondjait mérsékelje. Az agrártárca az idén, a tavalyinál jóval nagyobb összeget, összesen 47 milliárd forintot biztosít...
Még három napjuk van azoknak a halászoknak, akik támogatási határozattal rendelkeznek a Halászati Operatív Programban lévő támogatásokra. A kérelmeket ugyanis 2011. március 1. – március 31. között jogosultak benyújtani, kizárólag...
DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Agrometeorológia

    IDŐJÁRÁSA
    Itt keressen minket
    © 2017. Agrárszektor.hu